Завантаження ...
banner
banner

Ніжинець Сергій Боровик розповів, як готувався, щоб здати ЗНО на 200 балів

Кожного року абітурієнтів з усієї України об’єднує одне спільне бажання - скласти ЗНО на найвищий бал та вступити до престижного ВНЗ. Проте мріяти — це одне, а досягти бажаних 200 балів - зовсім інше

Кожного року абітурієнтів з усієї України об’єднує одне спільне бажання - скласти ЗНО на найвищий бал та вступити до престижного ВНЗ. Проте мріяти — це одне, а досягти бажаних 200 балів - зовсім інше. Більшість переконана: аби здобути максимальний бал, недостатньо бути лише розумним, навпаки — вдача та вміння логічно аналізувати питання є куди важливішими, ніж знання. Скільки людей - стільки й думок.

Випускник ніжинської гімназії №3 розповів, як він готувався, щоб скласти ЗНО на 200 балів із Історії України

Сергій Боровик Ніжин, Нежин сергій боровик, Нежин зно, нежин, ніжин
Сергій Боровик склав тестування з історії України на 200 балів

Як саме ти готувався? Займався з репетитором, ходив на курси чи, може, сам?

Ні, до репетитора чи на курси я не ходив. Мені було досить восьми уроків історії в школі: чотири з історії України, чотири з всесвітньої. Вчитель з історії був моїм класним керівником, тому іноді у нас було й по шість уроків з історії України. Він часто займався зі мною особисто, бо я весь час брав участь в олімпіадах та конкурсах з цього предмету. І, звісно ж, важливу роль відіграла самопідготовка.

Кажучи про самопідготовку — якими книжками/посібниками ти користувався? Бо з року в рік абітурієнти скаржаться на те, що витрачають величезну кількість грошей на непотрібну макулатуру…

Що ж тут сказати? Можу з цим тільки погодитись. Недаремно скаржаться на жовто-сині книжки: підготуватися за ними — нереально. Там тільки дати гарні, але якщо є бажання, їх і в інтернеті знайти можна. Особисто я брав у шкільній бібліотеці книжки з 7-го по 11-й клас, при чому всіх авторів, бо немає ідеальної книжки. Також добре допомогли посібники-помічники для вчителів та навіть університетські підручники.

А як ти вважаєш, чи реально якісно підготуватися до ЗНО з історії лише за один рік до вступу?

Все залежить від якості підготовки. Думаю, підготуватися за рік для звичайного школяра проблематично. Взагалі, один рік — це нормальний період, але, як відомо,  квітень і травень просто таки «випадає» через активну підготовку до інших предметів. Щоб компенсувати цей час, я б рекомендував розпочати підготовку до історії відразу після 10-го класу, а саме в червні.

Що побажаєш майбутнім вступникам?

Майбутнім вступникам бажаю наснаги, щоб за короткий 11-й клас вивчили весь необхідний обсяг знань. Головне, аби не було хвилювання. Не ми перші, не ми останні.

За матерілами Virginity.media

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: