Завантаження ...
banner

Чи піднімуть ніжинцям тариф на тепло?

Чи піднімуть ніжинцям тариф на тепло? фото

Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання теплової енергії та постачання гарячої води по товариству з обмеженою відповідальністю «НіжинТеплоМережі» - такий проект рішення сьогодні розглядав виконавчий комітет.

«Тепломережі, відповідно до росту цін на енергоносії, прорахувало економічно обґрунтований тариф по всім категоріям споживачів. Діючий тариф встановлений перед минулим опалювальним сезоном – закінчився. Виносимо на розгляд встановити новий тариф для всіх категорій споживачів на вже новий опалювальний сезон", - зазначила Любов Ісаєнко, керівник «НіжинТеплоМережі».

Нагадаємо, що  5 жовтня у Ніжині деякі котельні запустили – тепло стало у ніжинській центральній міській лікарні, пологовому будинку та дитячому будинку-інтернаті.

 «Відповідно до прохання медичних закладів опалювати їхні приміщення, - продовжує Любов Ісаєнко, - Ми з 5 жовтня подаємо туди  тепло в нічний час - з 22.00 до 6.00. Температура понизилася. Надійшов лист від однієї медичної установи про те, щоб опалювати приміщення  цілодобово. Сьогодні до 10 годин «НіжинТеплоМережі» повинні перезаключити договір з відділом баласування «Чернігівгазу» про  розмір відбору газу (взяти більші об’єми) і розпочати опалювальний сезон так , як просять наші медичні установи. Так, як новий тариф не установлений, і ще не діє, то подаємо тепло у ці заклади ще по старим тарифам».

 «Це потрібно  зробити терміново. В медичних установах  має бути тепло цілодобово.  – наголосив перший заступник міського голови Федір Вовченко.

Що стосується тарифу, то його пропозиція така: «30 вересня було підписано меморандум, що до ціни на газ і її ще до кінця не врегульовано. Я вважаю, що сьогодні потрібно прийняти тариф для бюджетних та інших установ, а для населення не приймати, поки не буде чіткого роз’яснення від НАК «Нафтогаз України”, кабміну, що до ціни на газ для населення. Така моя пропозиція».

  Дане рішення мають відкоригувати і прийняти його з вищезазначеними змінами.

Тетяна Марченко

Читати по темі: Про ситуацію з опалювальним сезоном в області та, зокрема, у Ніжині - говорили в студії ""Суспільне Чернігів" ". Відео

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: