Завантаження ...
banner

У Ніжинському виші відбувся видатний за своїм значенням захід

У Ніжинському виші відбувся видатний за своїм значенням захід фото

24 листопада у Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя відбувся яскравий і видатний за своїм значенням захід. За підтримки Надзвичайного і Повноважного Посла Індонезії в Україні Юдді Кріснанді та Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Індонезія Василя Гамяніна з культурно-просвітницькою місією до університету завітали поважні гості: Саїд Ісмагілов, президент Українського центру ісламознавчих досліджень, муфтій Духовного управління мусульман України «Умма», Олег Гузік, член Українського центру ісламознавчих досліджень, керівник відділу зв’язків з громадськістю Духовного управління мусульман України «Умма» та Юрій Косенко, голова правління ГО «Українська ініціатива».

У Гоголівській аудиторії глядачі мали змогу вперше в Україні побачити українською мовою одну із серій індонезійської кінотрилогії «Червоне та біле», а саме «Кров орла» - історія про збройну боротьбу сил національно-визвольного руху Індонезії з одного боку та військових контингентів Нідерландів і Великої Британії з іншого. Фільм відображає важкий, кровопролитний, героїчний шлях Індонезії, яким пройшов індонезійський народ, виборюючи свою незалежність і втративши у цій боротьбі 80 тисяч військових і цивільних громадян.

Гості приїхали до університету не лише з презентацією фільму, копія якого залишиться у фільмотеці закладу, але і з подарунками: книжковий фонд бібліотеки поповнився великою підбіркою книг з релігієзнавства, філософії, історії, соціології та політології, які будуть корисними для студентів і викладачів.

Вже традиційно гості завітали до Музейного комплексу університету та змогли ознайомитися з історією та сьогоденням вишу. Саїд Ісмагілов висловив сподівання, що в найближчому майбутньому в освітньому закладі Індонезії буде можливість побачити фільм «Нескорений» пам’яті Шухевича, перекладений індонезійською державною мовою.

Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя  

Читати по темі: Ніжинський виш відвідав Посол Ісламської Республіки Пакистан

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: