Завантаження ...
banner

У Ніжині службова собака по сліду привела поліцейських до крадіїв

У Ніжині службова собака по сліду привела поліцейських до крадіїв фото

25 листопада, уночі, співробітники Ніжинського районного відділу поліції упродовж години встановили місцеперебування та затримали трьох викрадачів запчастин до автотракторної техніки. Крадене майно вартістю близько 10 тисяч гривень у зловмисників вилучено. Повідомлення про крадіжку на території майстерні з ремонту автотракторної техніки надійшло до поліції близько пів на другу годину ночі.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група Ніжинського районного відділу поліції. У її складі прибув також кінолог зі службово-розшуковою собакою.
Поліцейські встановили, що майстерня перебувала без нагляду менше трьох годин. За цей час невідомі особи зламали двері та проникли усередину, звідки викрали автозапчастини, монітор і відеореєстратор загальною вартістю близько 10 тисяч гривень. Також поліцейські виявили на території підготовлені зловмисниками до виносу ще деякі запчастини та мішок з півсотнею кілограмів брухту алюмінію.
Господар пояснив поліцейським, що дізнався від сусіда про підозрілу активність поблизу майстерні та пішов перевіряти цю інформацію. Ще здалеку він побачив трьох незнайомців, які його теж помітили і втекли у темряву. Відразу після цього чоловік звернувся до поліції.
 
 
— По свіжому сліду я відразу застосував службову собаку. Німецька вівчарка Тіна впевнено повела уперед, однак на роздоріжжі зупинилася. Ми повернулися на стартову точку і повторили рух, розповів інспектор-кінолог поліції Чернігівщини Максим Куник. З другої спроби Тіна підхопила слід у місці, де втікачі звернули з дороги, перетнула поле і довела до закинутої сільськогосподарської будівлі. Там перебували троє чоловіків з речами, які збігалися з описом викраденого майна.
Поліцейські з’ясували особи всіх трьох зловмисників. Вони виявилися заробітчанами з Закарпаття, що прибули до Ніжина виконувати будівельні роботи, і вже тут вирішили збільшити свої прибутки за рахунок крадіжки.
 
Слідчий Ніжинського райвідділу поліції відкрив за фактом злочину кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення або сховище). Згідно з нею, зловмисникам загрожує до шести років позбавлення волі. Наразі поліцейські готують повідомлення усім трьом про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Досудове розслідування триває.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: