Завантаження ...
banner

У разі потреби на Чернігівщині розгорнуть пункти обігріву

У разі потреби на Чернігівщині розгорнуть пункти обігріву   фото

Хоча в останні роки зими на Чернігівщині здебільшого європейські, морозні та холодні періоди все одно трапляються. У такі часи зазвичай встановлюють пункти обігріву. Згідно з правилами, вони відкриваються за температури повітря -15˚С і нижче. А чи будуть вони цьогоріч?

«Пункти обігріву встановлюють на прохання органів місцевого самоврядування. Вони визначають, коли ці пункти потрібні, тоді звертаються до нас, а ми розгортаємо ці пункти. Причому, в тих місцях, які визначать органи місцевого самоврядування», – у коментарі  зазначив Олександр Івченко, помічник начальника Головного управління з питань зв`язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ДСНС України в Чернігвській області. Він також сказав, що в разі таких звернень рятувальники готові до дій. «У кожному підрозділі є намети й усе необхідне», – повідомив Івченко. Про це інформує cheline.com.

Mynizhyn.com нагадує, що в січні минулого року  припікали морози, тоді позначки термометра опускалися до -10. Тож  15 січня 2021 р. мобільний пункт обігріву (палатку) було  розміщено у Ніжині  на базарній площі по вул. Набережна Вороб'ївська. Особовий склад 16 Державної пожежно-рятувальної частини забезпечував  цілодобове чергування під час роботи пункту. З підвищенням температури (від -9 С і вище)  робота мобільного пункту обігріву припинилася.

Читати по темі: Чи очікувати у грудні снігу: прогноз

«Пункти обігріву встановлюють на прохання органів місцевого самоврядування. Вони визначають, коли ці пункти потрібні, тоді звертаються до нас, а ми розгортаємо ці пункти. Причому, в тих місцях, які визначать органи місцевого самоврядування», – у коментарі для ЧЕline зазначив Олександр Івченко, помічник начальника Головного управління з питань зв`язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ДСНС України в Чернігвській області. Він також сказав, що в разі таких звернень рятувальники готові до дій. «У кожному підрозділі є намети й усе необхідне», – повідомив Івченко.

Джерело: https://cheline.com.ua/news/society/u-razi-potrebi-na-chernigivshhini-rozgornut-punkti-obigrivu-282706
© Чeline | cheline.com.ua/

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: