Завантаження ...
banner
banner

На позитиві. Катерина Пилипенко: "Що роблю у вільний час? Скажу чесно, вільного часу дуже мало, я постійно у справах"

На позитиві. Катерина Пилипенко: "Що роблю у вільний час? Скажу чесно, вільного часу дуже мало, я постійно у справах" фото

У 2019 році Катерина Пилипенко стала депутатом першого скликання Молодіжної Ради, доти не подавала свою кандидатуру на голову, бо не була впевнена у своїх силах та знаннях. Попрацювавши депутатом МР, Катерина набралася нового досвіду, мала змогу познайомитися із представниками молодіжних рад інших міст, а згодом пройшла курс навчання і коли у 2021 році оновився склад МР, вона з упевненістю подала свою кандидатуру на посаду голови. Перше офіційне засідання відбулося 3 березня 2021 року, на якому було обрано керуючий склад МР, утворено депутатські комісії та їх персональний склад. Кандидатуру Катерини одноголосно підтримали усі депутати. За освітою вона спеціаліст з інформаційних технологій, а також може працювати викладачем дисциплін у цій сфері.

Катерина поділилася з журналістами Mynizhyn.com про плани, цікаві події та  своє життя. 

- То чому саме Молодіжна Рада?

- Ще будучи студенткою я очолювала студентську раду свого факультету (навчалася я в НДУ ім. М. Гоголя на фізико - математичному факультеті, спеціальність "Інформатика"). Паралельно була членом студради університету, мені подобалася ця діяльність, адже тут ти маєш змогу зробити щось корисне для свого факультету та ВУЗу, розумієш, що можеш допомогти у вирішенні реальних проблем студентів. Як раз тоді я дізналася, що у місті працював молодіжний парламент і вирішила, що згодом увійду до його складу. Потім сталося так, що парламент припинив свою діяльність, після університету я трохи зробила паузу у громадській діяльності, приділяла час роботі, але у 2019 році я дізналася, що почався набір до складу консультативно - дорадчого органу при Ніжинській міській раді і першою подала заяву на вступ до нього.

- Катерино, а чим займається ваша організація?

-Молодіжна Рада - це консультативно дорадчий орган при Ніжинській міській раді. Його мета - це реалізація молодіжної політики, сприяння активізації та залення молоді для вирішення важливих для громади питань. Принцип роботи такий, як у депутатів міськради, ми проводимо офіційні засідання на яких вирішуємо ряд питань, обговорюємо їх, голосуємо і якщо рішення прийняте - переходимо до реалізації. Ми активно працюємо з виконавчим комітетом Ніжинської міської ради, Молодіжним центром, громадськими організаціями. Навіть мали офіційну зустріч із міським головою, на якій обговорювали питання велоінфраструктури міста. Нас долучають до обговорення важливих для громади питань, таких як ремонт доріг, реконструкція парків, скверів тощо. Вносимо пропозиції міських цільових програм, які стосуються молоді. Займаємося проектною діяльністю, цього року у рамках громадського бюджету буде реалізовано два проекти, які подавали депутати МР ( це проекти " Дитячий майданчик " Спорт з дитинства" та " Комфортний простір - цікаве дозвілля"). Два проекти пройшли відвід у конкурсі Ніжин - молодіжна столиця Чернігівщини, тепер буде цього літа у Ніжині, а також два проекти отримали підтримку у рамках пітчингу проектів у Чернігівській області за підтримки Посольства Британської ради в Україні. Звісно, ми не обходимося без навчання! Депутати МР постійно проходять різні тренінги (Молодіжний працівник, Адвокація, Волонтерство, Активні громадяни та ін). Навчання дає змогу генерувати ідеї нових проектів та заходів. А також Молодіжна рада проводить заходи для молоді: творчі вечори, заходи до Дня молоді, Дня Європи, свято до Всесвітнього дня захисту дітей та ін. Як бачите напрямків у нас багато і ми на цьому не будемо зупинятися. Щодо планів - їх, звісно, чимало! Зараз ми дороблюємо календарний план на 2022 рік, скажу, що він дуже насичений, тому обіцяємо багато цікавинок для молоді.

- Чи були якісь цікаві події у вашій раді? 

- Звісно, їх було чимало, але особливо хочеться згадати нашу Адвокаційну кампанію, де ми підняли питання велоінфраструктури та безпеки на дорозі. У рамках цієї кампанії наша команда проводила ряд майстер-класів де виготовляли флікери (це спеціальні світловідбивачі), а також самі виготовили їх більше ніж півтисячі. Ми домовлялися, обирали зручний день і у приміщення ГО "Полігранос" цілими годинами сиділи з горою фетру та світловідбиваючої плівки і працювали, як бджілки. От саме тоді ми дуже згуртувалися один з одним. Ще хочу згадати один цікавий випадок. 27 червня наша команда спільно з Молодіжним центром організували творчий захід під назвою "Ніжин_CREATIVE". Ми планували проводити його у самому центрі міста біля приміщення міської ради. З самого ранку погода була не дуже і не збиралася покращуватися. На початку заходу почав лити дощ, але ми впевнено і вперто йшли до своєї мети і провели наш захід. Просто усі виступи були прямо на сходах міської ради, а глядачі стояли на автобусній зупинці і дивилися як учасники грають на гітарі, співають пісні, декламують вірші і навіть танцюють енергійний Брейк данс. Нам було так весело, що ми самі взяли парасольки і почали танцювати під дощем.

На даний час Катерина Пилипенко працює консультантом з інформування клієнтів у аутсорсинговому контакт - центрі.

- Ця робота мені подарувала чудовий колектив який ще пошукай у Ніжині! Для мене колега - не просто людина з якою я працюю, це й вірний друг чи подруга з яким ти проводиш більшу частину свого часу. Скажу чесно, часто я на колег без сміху навіть подивитися не можу. Ми не тільки разом працюємо, ми і відпочиваємо, розважаємося, сміємося і радіємо перемогам один одного. У контакт-центрі усі знають про мою роботу у МР та Аматорського театру, де я граю і дуже радіють моїми успіхами, відвідують виступи мого театру та цікавляться діяльністю МР.  Я на роботі до пізна, а якщо звільняюсь о 18:00, то у мене обов'язково або репетиція, або збори Молодіжної ради, вихідних не багато. За місяць може бути всьо 5 - 6. І тут теж нема часу щоб розслабитися: репетиція, виступ з театром чи захід Молодіжної ради плюс вдома треба навести порядок. Якщо знайду для себе пару вільних годин то часто хочеться просто побути на одинці із самою собою, таким чином я відновлюю сили.

- А як ще можна відновити сили, адже ви стільки працюєте?

- У мене є хоббі - мехенді! Це мистецтво малювання хною на тілі. Воно дуже популярне у східних країнах, особливо в Індії. В Україні мехенді за останні декілька років теж набирає популярності, є навіть цілі салони де сертифіковані майстри роблять малюнок. Спитаєте, як я натрапила на цей вид малювання, дуже просто, ще у підлітковому віці я хотіла зробити собі татуювання, але батьки були проти, мовляв, це на все життя, а як ти будеш в старості з ним ходити. Але мрія мене не залишала в спокої, одного разу мій товариш записався до майстра в тату - салон і запросив мене, щоб я побачила саму процедуру і можливо сама обрала собі ескіз. Коли я побачила сам процес то, зізнаюся чесно, я просто ледь не втратила свідомість посеред салону, я людина не вразлива, але тут щось пішло не так. Тоді я навідріз відмовилася від бажання робити тату, але вирішила, що знайду альтернативні способи нанесення малюнку на тіло. І ось одна моя однокурсниця прийшла на пари, а на долоні у неї був малюнок, я поцікавилася що це, вона розповіла, що зробила малюнок хною. Потім я почитала інформацію в Інтернеті, переглянула відео як правильно наносити малюнок, як підготувати шкіру і т.д., купила ХНУ і зробила перший малюнок собі. Ескізи шукала в інтернеті, потім почала вигадувати свої. Тепер малюю не тільки собі, але і друзям та колегам. У 2019 році у Ніжині проводився фестиваль до Дня Молоді і там я зі своєю однокурсницею понад 6 годин безперервно малювали мехенді гостям свята.

Єлизавета Загородня

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: