Завантаження ...
banner
banner

Відбулося засідання координаційної ради у справах дітей

17 серпня 2015 року відбулося чергове засідання координаційної ради служби у справах дітей під головуванням заступника міського голови Ігоря Алєксєєнка.

Ніжин діти, дети нежин

17 серпня 2015 року відбулося чергове засідання координаційної ради служби у справах дітей під головуванням заступника міського голови Ігоря Алєксєєнка. 

На засіданні розглядалися питання:
  • про стан підготовки до навчального року дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, дітей, які проживають у багатодітних сім’ях,
  • про організацію та проведення профілактичного заходу «Урок» з метою виявлення дітей, які не приступили до навчання в учбових закладах, схильних до шкідливих звичок (вживання алкоголю та наркотичних засобів, тютюнопаління),
  • про реалізацію державних гарантій щодо збереження житла та майна дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, контролю за отриманням ними грошових виплат, спадку, про виконання міських заходів з питань попередження соціального сирітства в межах реалізації обласного плану заходів з виконання Національної стратегії профілактики соціального сирітства,
  • про стан злочинності і правопорушень серед дітей (за підсумками  півріччя 2015 р.).
Питання, винесені на координаційну раду, актуальні, бо найдорожче, звичайно, для кожної сім’ї - це діти. Вони - надія і майбутнє держави.
 
На нараді звернуто увагу на вчинення злочинів неповнолітніми, які є учнями загальноосвітніх шкіл та здійснено аналіз категорії сімей, діти з яких скоїли злочини та правопорушення, вивчено причини, умови по кожному неповнолітньому та стан проведеної відповідними органами профілактично-виховної роботи.
 
З метою профілактики правопорушень та недопущення вчинення неповнолітніми повторних злочинів визначено напрямки роботи на 2015 рік, заплановано проведення ряду заходів.
 
Членами координаційної ради затверджений проект рішення засідання координаційної ради у справах дітей та внесені пропозиції щодо подальшої спільної роботи.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: