Завантаження ...
banner
banner

Ніжинці розповіли, чи стали більше користуватися велотранспортом через здорожчання пального

Ніжинці розповіли, чи стали більше користуватися велотранспортом через здорожчання пального фото

Екологічний вид транспорту у Ніжині популярний вже не один десяток років. Ми говоримо про велосипед. Дістатися на ньому можна з одного кінця міста в інше, доїхати на роботу або ж просто покататися. На сьогоднішній день по всій Україні здорожчало пальне, зріс курс долара і відповідно підвищились ціни на все.

Журналісти Mynizhyn.com дізнавалися, яка ситуація зараз в Ніжині, чи не стали люди частіше купувати велосипеди, чи не пересіли з автівок на цей вид транспорту та й чи можна його зараз придбати у Ніжині взагалі?

Власник ніжинського веломагазину Вячеслав говорить, що зараз, мабуть, вся Україна пересіла на велосипеди.

 

"Не можу сказати, що у Ніжині стали більше їх купувати, скоріше за все, люди почали частіше їх ремонтувати, діставати із гаражів та з горища старі велосипеди та реанімувати їх – розповідає він – адже цей вид транспорту купується на не на один і не на два роки".

 

З приводу цін на вело транспорт він зазначає, що вартість змінюється щонайменше кожні 2 тижні. А ще з’явилася проблема логістики, відповідно і відсутності комплектуючих, запчастин та і самих велосипедів в цілому.

 

"Раніше ми привозили товар із київського велосипедного заводу, але, на жаль він зараз розбомблений. От недавно ми вибирали там велосипеди, вони були у сажі і з простреленими рамами або ж колесами – розповідає він – і ми намагалися підібрати так, аби потім із декількох можна було зібрати один".

 

Продавець магазину Дмитро також зазначає, що раніше люди купували в основному нові велосипеди, а зараз багато хто привозить з Європи б/у.

 

"Не можна сказати, що вони дешевші, просто більш якісніші та довше прослужать – говорить він – та й люди ще не звикли ще до нових цін. Адже закупівельна вартість значно підвищилась, і приміром, велосипед, який коштував минулого року 4 тисяч гривень, зараз ціна такого близько 6 тисяч гривень".

 

А наймоднішим, так званим трендовим товаром продавці магазину називають електровелосипеди, але й з цим є проблема, бо самі електронабори є, але немає акумуляторів. У пересічних ніжинців ми запитали: після того, як здорожчало пальне, чи пересіли ви на велосипед чи й раніше їздили? Як часто користуєтесь велотранспортом?

Анна Прохоренко: 

- На велосипед пересіла. Користуюсь кожного дня. І на роботу їжджу, і в парку з дитиною, і на ринок.

Сергій Рибак каже, що користується велосипедом давно, але не як транспортом, а більше для фізичної форми та задоволення.

Людмила Величко:

- Велосипедом користуюсь для душі: у вихідні мандруємо по околицях міста, бо до лісу сьогодення не дозволяє. Машину використовуєм для поїздки до магазинів, а ще по роботі треба відвідувати ветеранів, тож їду на авто.

Юрій Філоненко:

- Протягом останніх 30 років я постійно користувався і велосипедом (до лісу, по місту, приміські поїздки, тощо), і автомобілем (більш дальні виїзди). Зараз же вело поїздки значно переважають.

Лора Жукова:

- На велосипеді не їжджу вже 20 років. Після здорожчання пального, частіше стала користуватися громадським транспортом.

Володимир Баров:

- Складно відповісти на це питання. Як раніше, так і зараз тільки на своїх двох. Громадський транспорт тільки за крайньої потреби.

Також багато ніжинців говорять, що пересуваються на авто, ходять пішки або ж "класика жанру": громадський транспорт. І, звичайно ж, ніжинські діти гасають літніми вечорами на своїх вело конях по дворах, скверах та міських стадіонах.

 
 

Фото Mynizhyn. com та із соцмереж. 

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: