Завантаження ...
banner
banner

Спека несе додаткові ризики для здоров’я: коментарі ніжинських медиків

Спека несе додаткові ризики для здоров’я: коментарі ніжинських медиків фото

Спекотні дні тривають в Ніжині вже другий тиждень поспіль і слід бути особливо обережними, стежити за своїм здоров’ям та дотримуватися певних правил поведінки. Ясна річ, що перебуваючи на відкритому сонці, особливо в полудень, можна зашкодити своєму організму.

Спекотний мікроклімат викликає погіршення самопочуття, зниження працездатності, загострення хронічних хвороб і особливо це стосується людей похилого віку та людей з хронічними кардіологічними та серцево-
судинними захворюваннями або ж з надмірною вагою. Також в зоні ризику люди, які працюють на відкритих місцевостях або ж у приміщеннях без кондиціонування. 

Журналісти Мynizhyn.com дізнавалися, чи не підвищився рівень викликів і госпіталізації людей у зв’язку із різкою зміною кліматичних умов – спекотними днями. За інформацією Ніжинського відділення екстреної швидкої медичної допомоги, кількість викликів поки не побільшала, як було раніше, так і зараз, але ризики поганого самопочуття істотно підвищилися. Як повідомили нам медики швидкої, в основному страждають люди похилого віку, які мають хронічні хвороби серцево-судинної системи. 

Звертаються за медичною допомогою гіпертоніки, коли забувають випити ліки, в основному це люди віком 65 років і старші. Проте, медики зазначають, що наразі побільшала кількість чоловіків у стані алкогольного сп’яніння, яким стає зле на відкритому сонці і вони або їхні родичі звертаються за медичною допомогою. Це стосується як Ніжина так і Ніжинського району. Червень нинішнього року хоч і видався спочатку прохолодним, але літо є літо.

Аномальна спека створює ризики для здоров’я, кажуть фахівці.  Пише amnu.gov.ua. У спеку необхідно дотримуватися наступних рекомендацій: більше тут.

Варто знати: які основні симптомами при інсультах та інфарктах - на що звертати увагу, аби вчасно звернутися до лікарів. 

Інсульт – це стан, при якому порушується кровопостачання мозку, що призводить до кисневого голодування, пошкодження мозку та втрати функцій. Інсульт може викликати незворотні пошкодження, включаючи частковий параліч і зниження когнітивних функцій (порушення мови, розуміння і пам’яті). Ступінь і місце пошкодження визначають тяжкість інсульту. Вплив інсульту може бути короткостроковим і довгостроковим, в залежності від того, яка частина мозку уражена і як швидко він лікується. Люди, які пережили інсульт, можуть мати різні форми інвалідності. 

Симптоми інсульту:

-  раптова слабкість в руці, нозі, обличчі, найчастіше на одній стороні тіла;
-  раптове порушення свідомості, проблеми з мовою або з розумінням мови;
-  раптові проблеми із зором в одному або обох очах;
-  раптове порушення ходи, запаморочення, втрата рівноваги або координації;
-  раптовий сильний головний біль з невідомої причини. 

Особливу увагу на своє здоров’я потрібно звернути, якщо виникли такі симптоми: провали в пам’яті, періодичні утруднення мови; короткочасне відчуття слабкості або оніміння в руці, нозі або на обличчі; тимчасова сліпота на одне око або випадання полів зору;  напади сильного запаморочення і похитування при ходьбі;  відчуття оніміння в ногах або болі в литках ніг, що виникає при ходьбі і проходить під час зупинки (так звана перемежаюча кульгавість); хропіння з періодичними зупинками дихання уві сні, почуття розбитості і втоми після нічного сну. При появі таких неприємних сигналів потрібно негайно звернутися до лікаря. Чим раніше розпочато лікування, тим більше шансів уникнути важких ускладнень.

За матеріалами 11pol.city.kharkov.ua 

Читайте також: Як виявити інфаркт і що робити при серцевому нападі: коментує експерт.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: