Завантаження ...
banner
banner

Діти у рамках екологічного марафону прибирають місто

Фото.
«Прокинувся сам, прибери свою планету» під таким девізом розгортається містом екологічний марафон. Його ініціатором виступив дитячий садочок №7. Прибирали у себе в садочку, а далі вирішили розширити територію чистоти на вулиці міста.


«Прокинувся сам, прибери свою планету» під таким девізом розгортається містом екологічний марафон. Його ініціатором виступив дитячий садочок №7. Прибирали у себе в садочку, а далі вирішили розширити територію чистоти на вулиці міста. Запросили долучитися до гарної справи і своїх колег. В результаті – яскравий і гамірний десант у міському парку «Ветеран».

Близько 50 дітей та більше трьох десятків дорослих з садочків № 1, 2, 16, 23 і,звісно ж, 7 , озброївшись реманентом для прибирання заполонили територію парку. До слова, деякі батьки навіть відпрошувалися з роботи, аби попрацювати разом з дітьми. Готувалися грунтовно: від розміру граблів до спеціально  виготовлених маленьких носилок; від пакетів для сміття до робочих рукавичок і фартушків. Екологічне виховання дитини супроводжується і участю її батьків у цьому процесі. І діти добре розуміють, що це не гра на свіжому повітрі, це життєве правило, яке виконують і дорослі. А значить, це важливо.

«Наша акція не разова. Ми наголошуємо на цьому. Разом з батьками виготовили  символічний вимпел, яке буде переходити від садочка до садочка, як запрошення до участі в марафоні. Маємо надію, що повернеться він до нас тоді, коли вулиці, сквери і парки нашого міста стануть чистими.», - розповідає Тетяна Волосок, завідувачка ДНЗ №7.

Здавалося, що зможуть ці маленьки рученята? Та зібране сміття, вивозили машиною, таким чином підкреслюючи усю важливість і серйозність роботи. 

Міський голова Анатолій Лінник дякував і малечі, і дорослим за таку ініціативу та її реальне і дружне втілення. Особливий наголос зробив на виховному аспекті такого марафону для всієї ніжинської громади. «Там де прибирала дитина, не може піднятися рука дорослого аби насмітити. Це гарний тест на громадську свідомість усіх нас,  на повагу до починань і прагнень наших дітей, на реальність любові усіх нас до Ніжина.», - наголосив міський голова.
 
Маленькі «десантники» отримали і солодкі відзнаки - цукерки від міського голови за свою натхненну роботу. Місця «висадок» екологічного десанту фіксуються на своєрідній маршрутній мапі міста. ЇЇ зберігають у садочку №7.
 
А естафету прийняв дитячий садок №9. Представники садочку отримали перехідний вимпел і виконали «Гімн природі».
 
Допомогли колективам дитячих садочків реалізувати задумане ТОВ «Пассервіс» та Управління житлово-комунального господарства та будівництва.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: