Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині відзняли відеопроєкт до Роковин Голодомору

На Чернігівщині відзняли відеопроєкт до Роковин Голодомору фото

«Душа Народу» - це музичний відео-проєкт, в якому митці Чернігівщини вшанували Роковини Голодомору. Його презентація відбулася вчора, 26 листопада.

Проєкт «Душа народу» зібрав під своїм дахом потужний і цікавий творчий ансамбль. В цій роботі звучить музика гурту ONUKA, голоси досвідчених солістів Чернігівського академічного хору імені Дмитра Бортнянського та голоси юних співаків «Провесінь» Чернігівської музичної школи №1 імені Стефана Вільконського. Режисером сцен з відтворення архівних фото, які були створені в період Голодомору, виступив Олександр Лаптій. У цих кадрах побачимо акторів Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Шевченка та Чернігівського обласного молодіжного театру.

«Ми знімали це відео у селі Лукашівка, на Чернігівщині, у напівзруйнованій старовинній церкві. Села окупованої Чернігівщини, Буча, Маріуполь, Ізюм – це провісники нового геноциду. І тільки мужність українських воїнів та сміливість простих людей рятує нас від темряви. Цією роботою ми хочемо вселити віру, що попри весь морок, який принесло на нашу землю зі сходу, ми, український народ, сяємо і ніколи не погаснемо!», – зазначила співачка Ната Жижченко (ONUKA).

До реалізації проєкту «Душі Народу» долучилася команда з більш ніж 60 професіоналів, а загалом – близько 100 осіб.

«Ми знову зіштовхнулися з тим самим злом, але на цей раз маємо величезну силу, щоб перемогти його раз і назавжди, - переконані чернігівські митці. - Під час війни, серця, які палають, об’єднуються у єдиний енергетичний потік. Цей потік, у якому об’єднані мільйони українських сердець, і є душею нашого народу. Саме цю душу, таємничу та щиру, ми прагнули віднайти та віддзеркалити у творчості в рамках нашого проєкту «Душа Народу».

Варто зазначити, що «Душа народу» - перший проєкт, реалізований в рамках Єдиного мистецького простору - ініціативи начальника Чернігівської військової адміністрації В’ячеслава Чауса.

 
   
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: