Завантаження ...
banner

Ніжинські правоохоронці затримали двох викрадачів сільськогосподарської техніки

Працівники карного розшуку Ніжинського міськвідділу міліції затримали двох зловмисників з Київської області, які останнім часом не давали спокою директору одного із сільських господарств у Ніжинському районі.

Працівники карного розшуку Ніжинського міськвідділу міліції затримали двох зловмисників з Київської області, які останнім часом не давали спокою директору одного із сільських господарств у Ніжинському районі. Підозрювані у березні 2015 року  розукоплектували декілька одиниць сільгосптехніки, а в червні пошкодивши стіну ангару незаконно заволоділи трактором марки МТЗ та навісним обладнанням до нього, чим завдали господарству збитків на суму понад 750 тисяч гривень.

Трактор, про зникнення якого у червні поточного року до чергової частини Ніжинського міськвідділу міліції повідомив голова Терешківської сільської ради , перебував у розшуку недовго. Відразу ж після реєстрації заяви про крадіжку, на його пошуки було зорієнтовано не тільки особовий склад міськвідділу, громадськість та наряди ДАІ, але й відділки міліції на території Чернігівської та суміжних областей. Правоохоронці провели комплекс оперативно-розшукових заходів, спрямованих на встановлення місця перебування транспортного засобу та осіб, причетних до його викрадення. Опитування громадян, визначення можливих напрямків руху трактора вивели оперативників далеко за межі Ніжинського району, де його і було знайдено. Крадій залишив розукомплектований трактор поблизу села Петрівське Броварського району. А згодом правоохоронці встановили і особу одного із  зловмисників — 25-річного мешканця села Заворичі Броварського району Київської області.

Як з'ясувалося, незаконне заволодіння трактором затриманий скоїв не один, а разом зі своїм недавнім знайомим 1992 року народження, який раніше вже потрапляв в поле зору правоохоронців та мав судимість. Підозрюваний розповів, що  неодноразово у особистих справах бував у селі Терешківка, тож добре орієнтувався на місцевості.У березні 2015 року разом з «напарником» на території  сільського господарства «Терешківське» він розукомплектував один із тракторів, а у червні цього ж року наважився на його заволодіння, прихопивши орошувач та обладнання до сільгосптехніки.
 
У подальшому було встановлено особу скупщика викраденого майна та сільгосптехніки. Під час проведення санкціонованого Ніжинським міськрайонним  судом обшуку, за місцем його мешкання було вилучено значну кількість майна, яке свідчить про серійний характер злочинної діяльності кримінального дуету.
 
Наразі транспортний засіб та коплектуюче до нього обладнання знаходяться  на майданчику для тимчасового збереження вилучених транспортних засобів Ніжинського міськвідділу міліції. Слідчим відділом Ніжинського МВ відкрито кримінальні провадження  за ст. 185 КК України (крадіжка ) та ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Стосовно підозрюваних обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За скоєне їм загрожує ув'язнення до 8 років.
 
У свою чергу оперативники переконані, що це далеко не весь перелік кримінальних діянь молодиків, тож перевіряють їх на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території області.






Ст. інспектор по ЗН та ГФ СДІМ Ніжинського МВ УМВС
Тетяна Дахно

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: