Завантаження ...
banner
banner

Телеведучий Олександр Педан привіз до Чернігова заряд позитивних емоцій (Відео)

Телеведучий Олександр Педан привіз до Чернігова заряд позитивних емоцій (Відео) фото

Позитивні емоції та багато корисної інформації для вчителів, учнів і їхніх батьків привіз із собою відомий український телеведучий Олександр Педан. «НеЛекції» - під такою назвою він провів зустріч в одній із чернігівських шкіл. Захід ініційовано в межах проєкту «Спільно до навчання» Дитячого фонду UNICEF.

«Ми спілкуємося з дітками наживо, звісно, на захід може потрапити обмежена кількість дітей, що зможе поміститися в укриття, бо безпека в нас – понад усе. Ми спілкуємося з ними на дуже важливі теми. Зокрема, Чернігівщина потребує спілкування на ці теми – це мінна безпека, що таке стрес, що відчувати стрес – це нормально. І щоб батьки не відкидали ці розмови та думки, в сенсі: «а звідки стрес у моєї дитини?» Тому що вони дійсно переживають. Про те, що фізична активність допомагає боротися зі стресом, про те, що не треба залишати навчання, а, навпаки, треба навчатися», — Олександр Педан, телеведучий і шоумен.

 
 

Зустріч складається з трьох частин: «не лекція», дискусійна панель із батьками та вчителями і квест. Перша частина – це спілкування з практичними порадами, як поводитися з вибухонебезпечними предметами та під час повітряної тривоги.

 

«Раптом ви в укритті, а тут чуєте вибухи або навіть постріли поруч. Якщо заходять якісь незрозумілі люди – чоловіки, жінки вони можуть бути зі зброєю або без. У звичайному одязі, у військовій формі і так далі. Що ми робимо в ці моменти? Ми тихенько поводимося і найголовніше – ми не розмовляємо з ними. Не привертаємо до себе увагу», — Олександр Педан, телеведучий і шоумен.

 

Після теоретичної частини всі учні поділилися на команди та вирушили на квест, аби закріпити нові знання.

Тим часом батьки та вчителі залишилися на дискусійну панель, щоб обговорити процес навчання в сьогоднішніх реаліях. Як не втрачати ефективність під час відключень електроенергії та повітряних тривог. Такий насичений формат спілкування оцінили всі учасники процесу.

«Сьогодні я тут, на такому чудовому заході, як мама. Вважаю, що це корисно і нашим дітям, і батькам, і вчителям. Зняти напруження, розрядитися в такий складний воєнний час. Здобути цікаві нові знання та познайомитися з цікавою людиною ще ближче, бо всі ми добре знаємо Олександра Педана, дивилися його передачі. Людина з великою кількістю енергії, з бажанням допомогти нам і нашим дітям тримати себе в тонусі», — Наталія Лазаренко, мама двох учениць.

 

«Цей захід є дуже корисним і результативним. Адже він проходив в такому інтерактивному форматі, що є цікавим для дітей. Це живе неофіційне спілкування, коли вони і проводять якісь руханки разом, коли у формі діалогу спілкуються та відповідають на запитання. І таким чином пізнають щось нове й отримують корисні знання. Звісно, зараз ці знання є дуже актуальними, одна справа – коли про це розказує вчитель у класі у формі лекції чи навіть гри, а інша – коли вони сприймають телезірку», — . Надія Погребець, вчителька української мови та літератури.

 

Чернігів став уже 13-м містом в Україні, де провели подібний івент.

«На майбутнє ми дуже хочемо поїхати по деокупованих і прифронтових територіях, де тема замінування дуже гостро стоїть. Але треба дещо змінити формат нашої команди та врахувати всі безпекові фактори, бо вони головні для нас і дітей. Але ми дуже хочемо проробити такий проєкт і реалізувати його навесні. І я вважаю, що Чернігівщина та Сумщина теж будуть, а ще Херсонщина, Харківщина, Миколаївщина і так далі», — Олександр Педан, телеведучий і шоумен.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: