Завантаження ...
banner
banner

Чи святкувати Новорічні свята: що про це говорять ніжинці та гості міста?

Чи святкувати Новорічні свята: що про це говорять ніжинці та гості міста?  фото

Звісно, що війна кардинально змінила життя українців на «ДО» та «Після», а також змінилося і ставлення до багатьох улюблених свят. Напередодні 2023 багато людей розділилося на противників та прихильників святкування Новго року. Чи варто відмовлятися від новорічних святкувань та сімейних посиденьок через те, що Росія хоче вимкнути нам не лише світло, а й святковий настрій?

MYNIZHYN.com цікавився, як налаштовані ніжинці та гості міста, що все ж таки планують на Новий рік, як будуть його зустрічати?

І ось що вони нам розповіли

Бедринець Ірина

Зрозуміло, що такого святкування Нового року, як раніше не буде цьогоріч, але тепла родинна зустріч буде обов'язково. Ні росія ні інші обставини не зможуть зламати нашої єдності та бажання бути разом, навіть без світла, при свічках, це буде романтично та святково.

путлер намагається зламати нас психологічно, щоб ми страждали і переживали, перебували в постійному страху і стресі, але зараз, мені здається, що він має боятися, аби не було "бавовни" в москві 1 січня.

Людмила Крутько

Моя думка така: я проти дуже гучних посиденьок, бо це великі затрати, ми постійно донатимо на ЗСУ. Але відмовлятися від святкування не потрібно, адже, діти і дорослі чимало натерпілися і ще ПОКИ немає перемоги, на яку ми чекаємо.

Особисто моя сім'я буде святкувати дуже скромно, бо ті виродки не дочекаються того, щоб ми плакали і жалілися!

Тетяна Ярова

Відмовлятися не варто. Святкування об'єднують, піднімають настрій, додають сил, які нам дуже потрібні зараз.

Планую зустрічати з близькими людьми.

Володимир Хоминець

Святкувати, звичайно, потрібно, але в розумних межах, без "перебору", пояснювати дітям, що зараз війна.  Я за те, щоб навіть при свічках створювати святковий настрій, показувати незламність нашого духу!  Я зараз на службі в лавах ЗСУ, тому Новий рік зустрічатиму на службі. Але бажання про НАШУ ПЕРЕМОГУ обов'язково загадаю!)

Оксана Доля

Дійсно гучних святкувань не хочеться, особливо, знаючи, як доводиться нашим захисникам там, на передовій! Проте, я вважаю, зовсім відмовлятися від усього не варто, це схоже на зломленість. Я планую зустріти Новий рік в колі найдорожчих мені людей, без надмірних веселощів, але з вірою в мирне, світле майбутнє і нашу Перемогу!

Татул Оганян

Я проти масових святкувань, але свято ніхто невідміняв і для дітей своїх і не тільки ми повинні створити новорічний різдянний настрій в колі рідних і близьких!

Єлизавета Загородня

Відмовитися від свята взагалі не можемо, бо є діти. Буде сімейна вечеря. Ми так кожного року святкуємо: я, чоловік та діти. Зараз, як ніколи, потрібно збиратися разом частіше, бо що буде завтра - ніхто не знає.

Зустрічати Новий рік не будемо, оскільки в суботу я працюю. Ввечері сім'єю повечеряємо і все. До 12 години ночі сидіти не будемо.

Зараз пишуть, що росія може вимкнути світло в домівках, але світло в наших душах вимкнути неможливо! Зрештою, Новий рік - нові починання. Надіємося, що цього року буде Перемога над ворогом і ми всі відсвяткуємо це довгоочікуване свято не тільки із родиною, а і з друзями, сусідами, колегами... Нехай здійсниться найзаповітніша мрія кожного з нас!

Олександр Костирко: символiчно, в колi рiдних

Гавядінова Даля

Я вважаю, хоч і війна, але в душі у кожної людини має бути свято.

Зустріти Новий рік треба. Пишних гулянок влаштовувати не треба (не той час, адже потрібно завжди бути на сторожі), а скромно, у родинному колі або з друзями.

Я думаю окупантам не вдасться зіпсувати нам святковий настрій. Нас не зламати!

Тетяна Рибас

Особисто нас з чоловіком,на плаву тримає наша віра і діточки,цього року кожне свято з присмаком полині,особисто мене це тільки загартовує і вчить цінувати те , чому раніше не придавав значення. Свята - це не тільки,наїдки і ігристі напої,це час коли дитячі очі світяться від маленького щастя,час найрідніших обіймів і побажань,а в цьому році воно одне на всіх. Звісно, треба святкувати,подаруй будь кому, свою допомогу , увагу,це вже свято!

Ми дочекаємося тата з роботи і разом з дітками заглянемо під ялинку...

Раніше ми писали: Святкувати Новий рік чи ні?

А ще ніжинці говорять, що саме на Новий рік будуть працювати, а хтось каже, що прийде додому і просто поставить смаколики на стіл та буде тихо, вдома зустрічати прийдешній рік та молитися за Україну.

Фото з архіву

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: