Завантаження ...
banner
banner

У Чернігові триває відновлення бібліотеки імені Коцюбинського

У Чернігові триває відновлення бібліотеки імені  Коцюбинського  фото

Наразі в міська бібліотеці імені Коцюбинського вже встановлено вікна та завершуються роботи з перекриття даху.

– На сьогоднішній день вже в нас є проєкт капітального ремонту цієї будівлі і ми рухаємося поетапно. Завдяки нашим партнерам, донорам з міста Варшави, «Бюро культурної спадщини», які організували нам і допомогли встановити 181 квадратний метр вікон. В проєкті йдуть активно роботи по ремонту даху, в нашому проєкті ЧМР і ми тішимося від того, що вже ми можемо облаштовувати потихеньку все, що знаходиться в приміщенні, 

– повідомив начальник Управління культури та туризму ЧМР Олександр Шевчук.

Всю зиму співробітники бібліотеки працювали без опалення. Тому зараз важливим є відновлення теплопостачання аби забезпечити комфортні умови як для працівників, так і для відвідувачів.

– Ми говоримо про сучасну, модернову систему опалення, щоб вона була автономною, щоб в перспективі забезпечувала і економію, і якість всієї цієї будівлі. І враховуючи, що вже лютий, а скоро буде і весна, я думаю, що ми цей процес важкий часовий пройшли і далі наша бібліотека матиме певну таку закриту форму, коли ми зможемо мати і тепло, і освітлення більш якісне, 

– зазначив Олександр Шевчук.

Загалом вибуховою хвилею було пошкоджено понад 70% книжкового фонду. Ті книжки, які все ж таки вдалося врятувати, бібліотекарі ретельно перевіряли на наявність скла, аби в майбутньому не наражати читачів на небезпеку.

– Розпочали свою роботу 1 червня 2022 року. В квітні-травні місяці працівники ходили, прибирали скло, піднімали стелаж, впорядковували книжки, оскільки в книжках було дуже багато скла. Зараз рятуємо книжки, ми переносимо в ті кімнати, в те приміщення, де може бути ще більш-менш сприятливі умови. Намагаємося все ж таки переглядати книжки, якщо вони вже дуже пошкоджені, то ми їх списуємо, якщо їх можна ще якось відремонтувати, то в нас є в штаті палітурниця і вона їх спасає, – розповіла заступниця директора Чернігівської міської бібліотеки імені М. Коцюбинського Олена Сльозка.

За словами начальника Управління культури та туризму, завершення відновлювальних робіт очікується вже у травні. Серед подальших планів – створення креативного простору в бібліотеці. Допомагатимуть в розробці дизайн-проєкту іноземні партнери з Вільнюсу.

Приєднуйтесь до Телеграм каналу https://t.me/My_Nizhyn та Вайбер

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: