Завантаження ...
banner
banner

Місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів

Дивлячись на проблеми сьогодення, керівництво Ніжинського МВ УМВС України в Чернігівській області занепокоєне непоодинокими випадками виявлення фактів необережного поводження зі зброєю з боку громадян



Шановні громадяни міста Ніжина та Ніжинського району!
 
Дивлячись на проблеми сьогодення, керівництво Ніжинського МВ УМВС України в Чернігівській області занепокоєне непоодинокими випадками виявлення фактів необережного поводження зі зброєю з боку громадян, а також виявлення фактів незаконного зберігання зброї та боєприпасів.
 
Як це не прикро, але має місце той факт, що громадяни нашого міста та району,  які з різних причин перебуваючи в областях України де проводяться АТО привозять чи то на згадку, чи то для інших потреб боєприпаси чи інші небезпечні речі. Усвідомивши кримінальну відповідальність, не замислюючись проте, що це може бути небезпечно позбавляються небезпечних сувенірів викидаючи їх на смітники чи в баки для сміття, що може призвести до не передбачених наслідків.
 
ОВС докладається багато зусиль запобіганню випадкам скоєння злочинів з використанням зброї, а також нещасних випадків з поводженням зі зброєю та проводиться багато заходів щоб скоротити серед населення незаконний обіг вогнепальної зброї.
 
За період проведення подібних заходів у 2014 – 2015 році громадянами міста Ніжина та Ніжинського району було добровільно здано 72 одиниці зброї (з них 42 гладкоствольних рушниць, 5 одиниць холодної зброї, 3 нарізної зброї, 21 газових пістолетів і револьверів, 1 одиниці спецзасобів), а також боєприпасів в кількості 256 штук різних калібрів.
 
На всій території Чернігівської області, зокрема на території обслуговування Ніжинського МВ УМВС проводиться місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів, в період з 01.10.2015 – 31.10.2015 року.
 
На протязі цього часу громадяни, які мають будь, які незаконні вибухові матеріали чи пристрої, а також вогнепальну зброю  мають змогу добровільно здати її до Ніжинського МВ УМВС при цьому уникнути кримінальної відповідальності, а громадяни які мають незареєстровану зброю, за умов які не перечать відповідним вимогам законодавству Україні, можуть зареєструвати її на своє ім’я, з подальшим його використанням.
Нагадуємо!
За незаконне зберігання, носіння, перевезення та використання вогнепальної, холодної, травматичної та газової зброї, набоїв чи інших вибухових матеріалів громадяни несуть відповідальність, що передбачена адміністративним та кримінальним кодексами України.
 
За додатковою інформацією звертатися в дозвільну систему Ніжинського МВ УМВС в Чернігівській області за адресою:
м. Ніжин, вул. Московська, 22 , каб. № 17. тел. 2-40-71.

Прийомні дні:
вівторок, середа, четвер - з 9.00 до 18.00 .
 
Ніжинський МВ УМВС
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: