Завантаження ...
banner
banner

Правоохоронці активно борються з вирощування наркотичних рослин

На сьогоднішній день працівники міліції Ніжинського МВ УМВС вживають максимальних зусиль для того, аби зменшити масштаби наркотичної загрози у нашому місті та районі.

На сьогоднішній день працівники міліції Ніжинського МВ УМВС вживають максимальних зусиль для того, аби зменшити масштаби наркотичної загрози у нашому місті та районі. Основним завданням правоохоронців є скорочення аж  до повного знищення сировинної бази наркоманії. Для нашого регіону основними наркотичними засобами є ацетильований або ектракційний опій, а також марихуана. Сировина для їх виготовлення  - макова соломка снодійного (опійного) маку та коноплі.        

Нагадуємо, що у травні 2015 року на території Ніжинського МВ УМВС, як і в цілому в державі, стартував щорічний комплекс оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак-2015». Його метою є виявлення та ліквідація незаконних посівів наркомістких рослин (маку та конопель), виявлення та притягнення до відповідальності осіб, що культивують заборонені рослини.

Незважаючи на попередження правоохоронців,  з початку поточного місяця виявлено 5 правопорушень у сфері вирощування нарковмісних рослин, це посіви кущів коноплі та рослин маку.

Так, 8 липня 2015 року дільничними інспекторами міліції у ході проведення операції «Мак» у місті Ніжині на присадибній ділянці громадянина Л. 1971 року народження, було виявлено посів маку у кількості 450 рослин.

У селі Велика Дорога Ніжинського району  дільничні інспектори міліції на городі вилучили 195 рослин опійного снодійного маку, який, за словами жінки, вона вирощувала для випікання пиріжків. Незаконний посів працівники міліції виявили також на присадибній ділянці жительки села Черняхівка. У неї на городі росло 195  рослин,  ззовні схожих на снодійний мак.  Наразі, усі рослини вилучені, зразки надані до  міжрайонної лабораторії науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Чернігівській області. За фактами виявлення незаконних посівів розпочато кримінальні провадження за ст. 310 (Посів або вирощування снодійного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.Санкція даної статті передбачає накладення штрафу від 1700 до 8500 гривень або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на термін до трьох років.
 
Правоохоронці вкотре попереджають, що за посіви маку та конопель передбачена як адміністративна так і кримінальна відповідальність та закликають громадян дотримуватися чинного законодавства і в разі виявлення посівів нарковмісних рослин повідомляти на телефон 102 або ж за адресою: м. Ніжин, вул. Московська 22 (анонімність гарантована).
 
Ст. інспектор по ЗН та ГФ СДІМ Ніжинського МВ УМВС України в Чернігівській області
капітан міліції Тетяна Дахно
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: