Завантаження ...
banner
banner

Нелюди серед нас!

Як відомо, наприкінці листопада 2015 року по вулиці Овдіївській у Ніжині сталося гучне вбивство – нелюд позбавив життя беззахисну літню жінку. Старенька одиноко мешкала в будинку 247, сім’ї та рідних не мала


Будинок у якому жила літня жінка

Як відомо, наприкінці листопада 2015 року по вулиці Овдіївській у Ніжині сталося гучне вбивство – нелюд  позбавив життя беззахисну літню жінку. Старенька одиноко мешкала в будинку 247, сім’ї та рідних не мала, тож за 83-річною пенсіонеркою наглядала сусідка. Саме вона зранку і виявила закривавлений труп бабусі, про що повідомила до  поліції. 

Виїхавши на вказану адресу, правоохоронці побачили жахливу картину. У будинку загиблої власниці панував безлад: відкриті шафи та розкидані речі у оселі свідчили про наміри вбивці пограбувати стареньку, а закривавлені стіни та підлога говорили про нестерпний біль, який вона перенесла в останні хвилини життя. На підлозі лежала жінка похилого віку без ознак життя.

Проведена судово-медична експертиза підтвердила, що смерть старенької не була природною. На її тілі не було жодного живого місця - ноги, руки та хребет були переламані в декількох місцях одночасно, а саме було нараховано 33 переломи кісток та черепу. Інформація про дану подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) і правоохоронці розпочали кропітку роботу по встановленню особи нелюда. Відтак, збираючи по краплині інформацію, дільничні офіцери поліції, оперативники та слідчі опитали близько 900 жителів прилеглих вулиць, обійшли більше ніж 400 будинків громадян, перевірили на причетність до скоєння вбивства усіх раніше судимих осіб, які перебували на профілактичних обліках у поліції, провели ряд обшуків та 48 експертиз, у тому числі, зверталися до можливих очевидців через місцеві засоби масової інформації та радіо – і це дало свій результат.


Вбивця у речах старенької шукав гроші, але нічого так і не знайшов

Як повідомив начальник Ніжинського відділу поліції підполковник поліції Володимир Бойко, - 16 лютого було затримано 23-річного зловмисника, який жорстоко позбавив життя 83-річну жінку. Остання ніколи не цуралася роботи, була щирою та відкритою для людей, за що і поплатилася тієї ночі, впустивши до свого будинку вбивцю. Вартість людського життя нелюд оцінив у 500 викрадених гривень та паспорт. Чоловік - громадянин Російської Федерації, раніше не був судимий, проживав один у орендованому помешканні. Коло його знайомих – це місцеві роми, від яких він і почув, що на вулиці Овдіївській проживає одинока жінка, яка не має рідних, але може мати грошові збереження. Тож тієї ночі захмелілий вбивця йшов до старенької, бо був впевнений, що бабуся має багато грошей. Коли ж потерпіла віддала йому тільки 500 гривень, які залишила на оплату комунальних послуг, це ще більше розлютило зловмисника і він не залишив жодного шансу на життя жінці, яка не могла чинити йому опору.

Наразі чоловіку обрано запобіжний захід тримання під вартою та оголошено про підозру у вчиненні злочинів за статтями 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство вчинене з особливою жорстокістю з корисливих мотивів), ст. 187 (розбій), ст. 357 (викрадення документів). Тепер решту свого життя вбивця може провести за гратами… 
 
Старший інспектор Ніжинського ВП Тетяна Дахно

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: