Завантаження ...
banner
banner

Підприємницьку діяльність потрібно припиняти правильно

Припинити підприємницьку діяльність стало значно простіше. Без будь-яких довідок від контролюючих служб за заявою платника державний реєстратор проводить відповідну процедуру.

Припинити підприємницьку діяльність стало значно простіше. Без будь-яких довідок від контролюючих служб за заявою платника державний реєстратор проводить відповідну процедуру. Тому більшість суб‘єктів господарювання переконані, що у відносинах із контролюючими органами поставлено крапку. Проте це не так. 

Суб‘єкт господарювання зобов‘язаний, відповідно до вимог Податкового кодексу, відзвітувати щодо результатів своєї роботи. Отже такий платник має завітати до органів фіскальної служби та подати відповідну звітність.

«Сьогодні на обліку в Ніжинській ОДПІ перебуває більше 840 підприємців – фізичних осіб, які знялися з обліку в державного реєстратора. З них 556 осіб по м. Ніжину, 84 по Ніжинському району та 200 по Носівському району», - повідомила начальник відділу реєстрації платників та електронних сервісів Ніжинської ОДПІ Людмила Пивовар.

Тому закриття підприємницької діяльності починається у державного реєстратора, а має бути завершено у фіскальній службі. Тож фізичні особи — підприємці можуть бути зняті з обліку в органах фіскальної служби лише у разі встановлення факту відсутності заборгованості перед бюджетом щодо сплати платежів. Тобто лише за наслідками проведеної перевірки. 

Спеціаліст з питань комунікацій Ніжинської ОДПІ 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: