Завантаження ...
banner
banner

Секрети дешевих павербанків: як не купити непотріб (Відео)

Секрети дешевих павербанків: як не купити непотріб (Відео) фото

Від початку повномасштабного вторгнення та активних бойових дій в Україні більшість громадян не уявляє свого життя без павербанків. Саме завдяки ним можна підтримувати заряд не тільки мобільного телефону а й іншої важливої техніки, особливо, коли рашисти вдавалися до енергетичного терору й обстрілювали об’єкти критичної інфраструктури. Як купити якісний павербанк? Детальніше у матеріалі.

Утім, і на сьогодні вони не втрачають своєї популярності та залишаються в топі інтернет-магазинів. Ми поцікавилися в майстра з ремонту електротехніки, як вибрати якісний портативний зарядний пристрій, що працюватиме довго та не вийде з ладу після кількох днів використання.

 

«Перше – це виробник. Якщо ви бачите, що виробник NONAME, чи взагалі немає жодних позначок, то не беріть такий павербанк. Тому що я впевнений, він у вас довго не пропрацює.

Беремо фірму, можливо, ту, яку ще ви знали до війни, і бажано, щоб він був із гарантією. Тому що три місяці гарантії – це взагалі не за законом.

Ви за законом маєте отримати гарантію – рік на майже будь-який електронний пристрій. Тому саме гарантія від магазину багато про що каже.

За три місяці можна ним взагалі не користуватися, а потім взяти на четвертий місяць і поставити його на зарядку, а він не працює, однак гарантії вже немає», — електрик, волонтер Михайло Ворошило.

Ще слід остерігатися сумнівних пропозицій, що копіюють відомі бренди. Бо в такому випадку можна отримати сюрприз всередині – пісок або муляж акумулятора.

«Були в мене такі і досить часто таке трапляється. Пригадую, був великий павербанк який із вбудованими дротами, ми його розбирали та ремонтували. У нього всередині був сендвіч із 5 акумів, а 6-й – там просто була алюмінієва пластина. Це роблять тільки для ваги. Загалом це ще не найгірший варіант. Найгірше, коли купуєте начебто фірму, розбирали ми одного разу такий, і ось там із 6 банок три були підключені, а три ні. Ми їх розібрали, а там просто пісок», — електрик, волонтер Михайло Ворошило.

Михайло також застерігає: дешеві павербанки можуть дуже легко вийти з ладу.

«Якщо ви взяли не фірмовий, то там стоять дешеві плати. Якщо ви повністю розрядили, а потім про нього забули, то він може перестати працювати. Бо в акумуляторі присутнє ще таке поняття, як саморозряд.

Деякі дешеві плати на павербанках не в змозі підняти акумулятор із глибокого розряду. А це вже буде ремонтний випадок. А якщо виробник перевірений та адекватний, він поставить якісну плату, що розкачає ваш акумулятор і підніме його з глибокого розряду», — електрик, волонтер Михайло Ворошило.

Місткість – один із головних унікальних параметрів павербанків. Виробники вказують його в міліампер – годинах (мА-h). І часто саме цей показник впливає найбільше на ціну пристрою. Проте треба враховувати, що цей показник фактично може виявитися значно меншим.

«Тобто фактична ємкість – це вони порахували по банках, наприклад, 20 тисяч міліампер а також ємкість, яку він віддає – теж буде написано, до прикладу, 12 тисяч міліампер. Це всі так павербанки працюють. Тобто якщо там буде значитися 10 тисяч міліампер і не буде написано, скільки він по факту віддає, то розраховуйте, що майже 30-40 відсотків ви втрачаєте, залежно від того, який акумулятор, яка плата і який виробник», — електрик, волонтер Михайло Ворошило.

Також необхідно знати, що з часом ємність акумуляторів зменшується, незалежно від марки павербанку. Іншими словами, цей пристрій є розхідником, який через деякий час все одно доведеться замінити, головне в такому випадку – його правильно утилізувати, щоб не нашкодити довкіллю.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: