Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині продовжують встановлювати нові шафові газорегулювальні пункти

У Ніжині продовжують встановлювати нові шафові газорегулювальні пункти фото

У Ніжині газовики вивели з експлуатації ГРП, яке пропрацювало майже 30 років, замість нього встановили сучасний ШГРП, до якого підключені 224 споживача. Детальніше у матеріалі.

А у населеному пункті Рибинськ шафовий пункт функціонував з 1997 року, замість нього тепер працює новий для 72 споживачів.

Всього ж протягом травня фахівці Чернігівгазу вже замінили 20 ШГРП, які забезпечують розподіл газу для 2481 споживачів.

Всі встановлені шафи – українського виробництва, виготовлені на заводах RGC Production. Вони укомплектовані італійськими регуляторами тиску Pietro Fiorentini, які добре зарекомендували себе під час бойових дій. На відміну від обладнання попередніх зразків, ці регулятои втримували стабільний тиск газу навіть під час впливу зовнішніх негативних чинників, таких як вибухові хвилі та вібрації.

Всього ж цьогоріч на Чернігівщині заплановано замінити на нові 50 шафових газорегулювальних пунктів, в тому числі 9 з них встановити замість ГРП, обладнання яких застаріло, а потужності стали надлишковими для тих зон обслуговування, де вони розташовані. ШГРП знижують тиск газу до такого, на якому працюють побутові прилади в оселях, та підтримують його в автоматичному режимі. Сучасні газорегулювальні пункти мають кілька ступенів захисту, що мінімізують витоки газу та аварійні сутуації.

Буде проведено повний капітальний ремонт 5 станцій катодного захисту, які запобігають впливу на газопроводи негативних зовнішніх чинників. Понад 1100 комбінованих будинкових регуляторів тиску газовики замінять також на італійські Pietro Fiorentini, які вважаються еталонними у світі. Крім того, буде проведена реконструкція газопроводів на 7 ділянках мереж в різних населених пунктах. Також цього року газовики втілюватимуть 11 проектів редизайну мереж по всій області для скорочення виробничо-технологічних втрат природного газу, оптимізації - зменшення робочого тиску, підвищення надійності, скорочення витрат трудових ресурсів на технічне обслуговування обладнання і потужностей, які стали надлишковими.

Всі ці роботи виконуються у рамках програми розвитку для безпечної та стабільної роботи критичної інфраструктури, саме на них спрямовуються кошти, які споживачі сплачують за розподіл газу.

Джерело: АТ "Чернігівгаз"

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: