Завантаження ...
banner
banner

День рибальства: чи люблять ніжинці рибалити?

День рибальства: чи люблять ніжинці рибалити? фото

27 червня - Міжнародний день рибальства. Для багатьох риболовля є не просто хобі, а справжнім стилем життя, повним емоцій та незабутніх моментів. Тож, чому ж варто відсвяткувати День рибальства і дізнатися більше про цю захоплюючу справу?

Журналісти MYNIZHYN.com запитали у ніжинців, чи люблять вони рибалити та яким водоймам надають перевагу.

Рибальство – це чудовий спосіб насолодитися природою. Коли ви вирушаєте на риболовлю, ви виходите з міського шуму та суєти і потрапляєте в спокійний світ природи. Звуки пташиного співу, шепіт річки та бризка хвиль – усе це створює особливу атмосферу, що допомагає розслабитися і знайти гармонію з оточуючим світом.

Також риболовля є гарним способом відпочинку та релаксації. Проводити час на свіжому повітрі, насолоджуючись природними пейзажами, може значно знизити рівень стресу та покращити настрій. Занурення у ритм природи й витягування вудкою з водойми свого "трофея" – справжнє задоволення, яке допомагає забути про повсякденні турботи та переживання, поновити сили.

Риболовля – це можливість зберегти та відновити природні ресурси. Риболовля регулює популяцію риби, допомагає контролювати її розмноження та зберігати біологічний баланс водойм. Багато рибалок та рибалок практикують бережливе рибальство, відпускаючи зловлену рибу назад у воду. Це сприяє збереженню рибних ресурсів та збалансованому використанню водних екосистем.

Процес вилову риби настільки захопливий, що з часом у новачків він нерідко переростає у всепоглинаючу пристрасть.

Не менш важливою складовою рибальства є спілкування та дружба. Риболовля часто стає приводом для зустрічей з друзями або знайомств з новими людьми, які теж ховають у своїй душі любов до цього захоплення. Спільне переживання радості від гарного улову, обмін досвідом та порадами – все це сприяє формуванню нових знайомств та підтриманню старих дружніх зв’язків.

Таким чином, День рибальства – це не просто свято для прихильників цієї діяльності, але й чудова нагода вшанувати цей вид відпочинку та зв'язати людей, які поділяють спільну пристрасть. Нехай кожен, хто знає та любить риболовлю, знайде час відвідати улюблену водойму, відчути природу і відкрити нові горизонти у цьому унікальному хобі.


Чи люблять рибалити ніжинці?

Сергій Воронуха

«Риболовлю я полюбив ще з дитинства. Разом з друзями ми часто відвідували ставок, проводили гарно час. Неодноразово відвідував ставки у селі Качанівка, Кладьківка та Салтикова Дівиця Чернігівської області. Раніше гарна риба водилася там. Кожного разу повертався з трофеями.

Головне в риболовлі для мене – процес, а не здобич.

На сьогодні не так багато часу приділяю риболовлі. Інколи, на вихідних, разом з родиною їздимо посидіти на березі річки Удай або ж на рідний ставок у с. Монастирище.

Хочу підкреслити, що зараз дуже багато браконьєрів, котрі використовують нетрадиційні, заборонені методи риболовлі, зокрема, ловля електровудками.  У такий спосіб, вони шкодять екосистемі водойми, і це призводить до мору риби. Риболовля на ній припиняється на невизначений термін.

Хочу порадити усім виділити час та відпочити в гармонії з природою».


Дмитро Ченцов

«Риболовля для мене – не хобі. Інколи можу з друзями поїхати і, так би мовити, поєднати відпочинок з риболовлею. Процес цікавий, але особисто мене не дуже сильно приваблює, оскільки я людина активна, і полюбляю більш активні методи відпочинку. Не можу сидіти і декілька годин спостерігати за однією картинкою.

Найбільше запам’яталися моменти, коли з друзями ходили на ставки у Ніжині. Було дуже весело, неймовірно «атмосферно». Декілька разів їздив з батьком на Десну.

За нагоди я приєднуюся до друзів, і ми разом гарно проводимо час незалежно від того, чи упіймали бодай щось чи ні.

 Ці моменти закарбовуються на все життя».


Журналісти MYNIZHYN також полюбляють даний вид відпочинку, адже це можливість перепочити і набратися природної енергії для подальшої боротьби з ворогом. Не нехтуйте відпочинком, бо запас сил не безкінечний, а вони нам завжди потрібні.

З нагоди Дня рибальства бажаємо всім приємних емоцій, вдалих уловів та незабутніх моментів у компанії з природою!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: