Завантаження ...
banner
banner

Увага! Осінні канікули

Наближається пора канікул. Вже відчувається святковий настрій дітей, їхня збудженість, кожен із них мріє про ігри, забави, і в процесі цього вони забувають про головне — про правила поведінки на дорозі.



 
Наближається пора канікул. Вже відчувається святковий настрій дітей, їхня збудженість, кожен із них мріє про ігри, забави, і в процесі цього вони забувають про головне — про правила поведінки на дорозі. З метою попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму напередодні шкільних канікул працівники ДАІ м. Ніжина спільно з органами освіти протягом жовтня проводять у загальноосвітніх навчальних закладах «Єдині уроки» з безпеки руху для дітей, тематичні театралізовані уроки, зустрічі з батьками та педагогами.
 
Службою нагляду за станом доріг ДАІ проводяться перевірки щодо утримання та облаштування автомобільних доріг, вулиць і залізничних переїздів за маршрутами перевезень дітей до місць проведення масових святкових заходів. 
 
 Водночас у період канікул інспекторами  ДАІ буде посилений нагляд за поведінкою дітей на вулично-шляховій мережі.
 
Природно, що діти в усьому беруть приклад зі своїх мам і тат, навіть у тих вчинках, які не заслуговують на наслідування. На жаль, багато дорослих самі подають дітям поганий приклад поведінки у транспорті і на вулиці, часто переходять проїжджу частину на заборонений сигнал світлофора. На складних перехрестях діти прагнуть триматися ближче до старших, вони підходять довірливо до «тіточок» або «дядечок», втрачаючи при цьому відчуття небезпеки, інстинктивно починають копіювати «реакцію дорослого на світлофор». Що буде, якщо солідна на вигляд людина раптово зірветься з місця і помчить на червоне світло, а поряд виявиться чужа дитина, впевнена у своїй безпеці? Правила — це закон дороги, їх необхідно знати і дотримуватись. Завданням дорослих є навчати дітей правильно оцінювати ситуацію на дорозі, прогнозувати небезпеку і діяти адекватно обстановці.
 
ДАІ м. Ніжина звертається до батьків: під час канікул не забувайте контролювати поведінку дітей на дорозі. Пам’ятайте, що в цей період діти піддаються більшій небезпеці на дорозі, ніж тоді, коли вони знаходяться в навчальних чи виховних закладах.
 
Старший інспектор ДПС Ніжинського ДАІ старший лейтенант Крошка В. М.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: