Завантаження ...
banner
banner

Вагітні жінки у Ніжині можуть прослухати серцебиття плоду на відстані: подробиці

Вагітні жінки у Ніжині можуть прослухати серцебиття плоду на відстані: подробиці фото

У жіночій консультаціі Ніжинського пологового будинку вагітним жінкам зараз можна скористатися такою послугою, як кардіотокографія плоду. Це сучасний, безпечний метод функціональної діагностики, який застосовується для оцінки внутрішньоутробного стану плоду під час вагітності та пологів і проводиться за допомогою фетального монітора.

Він заснований на оцінці частоти серцебиття плода і його зміні в залежності від скорочень матки і руху плоду.

У жіночій консультаціі Ніжинського пологового будинку є як стаціонарний кардіотокограф так і декілька мобільних, які надали пологовому будинку польські партнери.

Про це MYNIZHYN.com розповіла завідуюча жіночої консультації Ніжинського пологового будинку – Оксана Чистякова.

Вона зазначила, що зараз у вагітних жінок є можливість скористатися кардіотокографом, який майбутні мами можуть брати з собою додому.

Для цього жінки приєднують до живота цей апарат і за домомогою смартфона лікарю передається на мобільний телефон оцінка внутрішньоутробного стану плоду під час вагітності.

За допомогою даної процедури лікарі реєструють маткові скорочення і серцебиття ще не народженого малюка. КТГ дозволяє виявити проблеми і своєчасно почати їх вирішення.

Застосовувати КТГ можна вже починаючи з 28-30-го тижня вагітності, проте отримати якісний запис для правильної оцінки стану плода можна тільки з 32-го тижня, так як на цьому терміні відбувається становлення циклу активність-спокій, коли рухова активність плода регулярно змінюється режимами відпочинку. В середньому тривалість сну плода становить 30 хв, це потрібно враховувати при проведенні та оцінці результатів дослідження, щоб уникнути помилкових висновків.

Раніше ми писали: У Ніжині з’явився новий апарат для лікування жіночих патологій: подробиці

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: