Завантаження ...
banner
banner

Чернігівські лікарі рятують життя бійців на фронті (Фото)

Чернігівські лікарі рятують життя бійців на фронті (Фото) фото
Наші медики - на війні.
«Весть» за 6 липня писала про 49-річного Ігоря Венгера, завідувача кардіохірургічним відділенням Чернігівської міської лікарні №2.

Він місяць був під Бахмутом. Оперував у Першому добровольчому медичному шпиталі імені Пирогова, що при ЗСУ в зоні бойових дій надає допомогу військовим.
Ігор Венгер — не єдиний лікар Чернігівської міської лікарні №2, котрий рятував бійців на фронті.

І нині на війні 32-річний Руслан Поліщук, серцево-судинний хірург, 36-річний Андрій Мохонько, сімейний лікар, 41-річний Олексій Присмицький, ортопед-травматолог, — медики другої лікарні.
Руслан Поліщук 5 квітня 2023 року написав у фейсбуку під своїм фото у військовому спорядженні: «Трішки змінив роботу:)». @pdmsh_medbat #Бахмут. Є його знімок і на в’їзді в Краматорськ з підписом: «По дорозі на роботу». #бахмут #україна.
— Колега зараз на фронті, — підтвердив 44-річний Олександр БАРАНЕНКО, серцево-судинний хірург Чернігівської міської лікарні №2. — З нашого відділення служить тільки Руслан. Пішов сам, добровольцем. Працює, наскільки я знаю, хірургом у стабілізаційному пункті (це місце, де рятують життя: зупиняють кровотечі, обробляють рани, знеболюють, реанімують, а потім, за потреби, евакуюють у госпіталь).
— Зв’язувалися з колегою?
— Передавали продукти, ліки.
Олексій Присмицький, ортопед-травматолог відділення спеціалізованих прийомів поліклініки Чернігівської міської лікарні №2, на цій війні вдруге.
Уперше лікаря мобілізували у 2015 році, коли працював ортопедом-травматологом у чернігівській четвертій лікарні. Тоді він з Чернігова потрапив на Житомирщину, звідти — у Гончарівськ, у 1-у гвардійську танкову бригаду, а з Гончарівська — на схід. У Волноваху, Мар’їнку, Вугледар. Був начальником хірургічно-перев’язувального відділення, старшим ординатором (завідувачем) медичної роти танкової бригади.
Удруге Присмицький на військовій службі з минулого року.

— Зараз Олексій Миколайович сам на лікуванні, — сказали колеги у другій лікарні.
Андрій Мохонько, сімейний лікар, приймав і в другій міській лікарні, і в приватній клініці «Тесла». Рятував пацієнтів від ГРВІ, грипу, бронхіту, гастриту. Зараз Андрій Володимирович рятує бійців.





Тамара КРАВЧЕНКО.
Фото з інтернету
Руслан Поліщук
Олексій Присмицький
Андрій Мохонько


 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: