Завантаження ...
banner
banner

Як кинути курити: свої історії розповідають ніжинці та гості міста

Як кинути курити: свої історії розповідають ніжинці та гості міста  фото

16 листопада - Міжнародний день відмови від куріння.

Офіційне свято Міжнародний день відмови від куріння відзначають в третій четвер листопада. День виник в 1977 році в США, а заснований ВООЗ як міжнародний в 1988 році. Заходи цього дня присвячені питанням зниження тютюнової залежності.

MYNIZHYN.com дізнавався поради бувалих: як і хто кинув курити, відмовився від цієї звички чи просто спробував і не сподобалось. Люди розповідали нам свої невеличкі історії, пов’язані з курінням і попросили залишитись інкогніто. Тобто ми не вказуємо прізвища та не публікуємо фото цих людей, але ділимось з вами їхнім досвідом та порадами.

Олександр з Ніжина (22 роки)
Пробував, але не сподобалось якось. Причому, мене ніхто на це не «підбивав», бо мене важко вмовити на щось подібне. З власної ініціативи спробував і не сподобалось, бо не побачив для себе ніяких позитивних речей у цьому занятті. Мабуть, подумав, що від проблем якихось врятує, але де там. Від проблем ця звичка точно не рятує!

Олеся з Ніжина (45 років)
Я курила років 30. Іноді кидала, але потім знову брала до руки сигарету. Підбила мене на це ще у 15-річному війці подруга в клубі. Я відмовлялась і не хотіла, але вона так завзято агітувала і тоді ще модні були такі довгенькі та гарні на вигляд  сигарети з ментолом і я погодилась спробувати. І так ця дурна звичка і трималася в мене майже 30 років! А ось не так давно я отримала «подарунок» у вигляді серйозних проблем із судинами. І одна із вагомих причин цього – це стреси і куріння. Мало того, що на це йде багато грошей із гаманця, так ще й на лікування хвороби тепер… Колись мій сусід дідусь казав: та кури, поки куриться. От я вже й накурилась… Не рекомендую, раджу зразу кидати, як тільки спробували, нікого не слухати і не думати, що це модно! Ні – це не модно. Це некрасиво, це неприємно і це – дурниця в нашій голові. Все. Моя думка. 


Юлія з Києва (48 років)
В юності на дискотеках брала до рук сигарету, бо тоді це було класно, модно. Втягнулася у весь цей процес. Декілька років пройшло і почала сильно кашляти. Працювала якраз у дитячому садочку і треба було пройти медкомісію. Прийшла, лікарі зробили рентген іще там якісь процедури і кажуть: терміново кидайте курити  бо ви вже докурилися, скоро «виплюнете» свої легені.

Геннадій з Конотопа (47 років)
Я військовий і воєнна витримка – наше все! По молодості якось курив і не один рік. А потім сам собі просто дав слово і стримав його – я не курю і все. Так і відмовився, використовуючи силу духу.

Вікторія з Ніжина (30 років)
Я колись пробувала. Деякий час курила. Потім вирішила – достатньо. Це не є приємна перерва «на перекур», як дехто вважає, це навпаки: неприємних запах, зменшення подачі кисню до організму, руйнування здорових клітин. Часто задумувалась: навіщо придумали саме такий вид дозвілля, передишки чи перепочинку, який направлений на знищення організму? Чого не можна було б зробити перерву випиваючи кисневий коктейль, який продають на кожному кутку, як сигарети?

Тетяна з Києва ( 44 роки)
Довго курила і читала книгу про швидкий спосіб кинути курити і нічого все це не допомагало ні книжки, ні цукерки ні лузання насіння – як дехто радить. Думаю, що все це в голові. Я вийшла заміж не рано, в 32 роки. І от коли вже була одружена, ми з чоловіком готувалися стати батьками. От тоді і прийшло «прозріння» - я майбутня мама і здоров’я моєї дитини залежатиме від мене. Все. Цього було достатньо, аби відмовитися від цієї шкідливої звички. Але хочу підкреслити, що це не так просто зробити, як сказати, бо це так звана робота над собою, переосмислення цінностей і т.п.

До теми: Як кинути палити: дієві поради лікаря

Чи є у вас якісь свої поради, своя історія відмови від паління з власного досвіду?

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: