Завантаження ...
banner
banner

Чи подужали ніжинці новорічний стіл: ми запитали

Чи подужали ніжинці новорічний стіл: ми запитали фото
У ці святкові дні, коли світ завмирає в очікуванні нового початку, українці опинилися в умовах важливих випробувань, але навіть зараз ми намагаємося відшукати радість та надію і віримо у дива. У такій атмосфері святковий стіл виявляється не тільки предметом смакових вражень, а й символом нашої єдності, готовності підтримувати один одного і не здаватися. Новорічні свята завжди приносять радість, тепло та незабутні враження. Що лишається після застіль? Чи вдалося гостям та господарям смачно наїстися та випити все, що приготували з любов’ю та турботою?

Журналісти MYNIZHYN вирішили це з’ясувати і запитали ніжинців.

Яким було ваше новорічне свято? Багато готували? Чи все з’їли?


Ілона Барило



"Пишних святкувань у цьому році не проводили. Посиділи тихенько всією родиною. Страви готували традиційні: олів’є, крабовий салат, тарталетки з куркою та грибами, картопля, м’ясо та риба. На десерт були фрукти та торт. Повністю нічого не з’їли, хоча й наготували не так багато".


Роман Пономарчук


"Ми зібралися вдома в одного з наших найближчих друзів. На нашому столі було багато смачної їжі: салати, закуски, м'ясні та рибні страви, солодощі. Про шампанське, звичайно ж, не забули. Провели час, як студенти: грали в настільні ігри та слухали музику. Не дивлячись на тяжкий рік, це був чудовий вечір, який ще довго залишиться в наших спогадах. Після свята залишилося трохи їжі, але ми не хвилювалися, адже це дозволить нам насолоджуватися смаком цих страв ще декілька днів".


Олександр Воронуха



"Минулий Новий рік я провів у колі друзів у Києві в гуртожитку. Під звуки сирени та роботу ППО. Цього разу все було інакше, але відчуття тривоги лишилось з того дня. У Ніжині не співали гімн, не кричали патріотичні вигуки та не співали з вікон пісень...

На стіл накривали ледь не в останню мить. Приготували чимало їжі як для двох. Були й салати, й канапки, й картопля, й м'ясо різне, й шампанське, й фрукти - було все. Мабуть, приготували все традиційно, бо завжди робили так на Новий рік. Їсти не дуже хотілося, тому більшість продуктів відправились до холодильника, навіть третьої частини столу не подужали. Просто не хотілося їсти, і святкового настрою, як це було до повномасштабного вторгнення, не було. Ще тримав у голові обстріли 31 грудня... Під бій курантів спалили в келихи з шампанським бажання, а що там написано було - ви знаєте.

Маю надію, що наступного року всі зможуть долучитися до святкування Нового року з геть іншим настроєм. Без феєрверків і гучних гулянь, але в повному складі родини, на скільки це можливо. Без сирен і переживань за власне життя, а новорічне слово президента матиме позитивний та життєрадісних характер".


Єлизавета Загородня


"Новий рік ми не святкували. Мали невелику вечерю – пара салатів та качка. Все лишилося, хоча і мало було приготовано. Поки готували, то трохи всі перекусили (діти разом з чоловіком теж допомагають у приготуванні). Як кажуть: "Кухар ніколи не буває голодний". Так і є. За столом просто повечеряли о 19:00. Разом сім'єю вечеряємо дуже рідко, снідаємо загалом також. Якраз була нагода всім зібратися родиною за вечерею. Посиділи з пів годинки, подивилися мультфільм і все свято".

Опитування у Facebook

На нашій сторінці у Facebook ми розмістили опитування, де міг кожен проголосувати за той, чи інший варіант. Результати цілком передбачувані.


Їжі в ніжинців було вдосталь, та їсти й святкувати настрою не було. Ми сподіваємося, що наступне свято Нового року Україна зустріне без вибухів та сирен, з сім’єю та близькими, з посмішками на обличчях та радістю у очах.

Від редакції MYNIZHYN бажаємо нашим читачам наснаги у 2024 році, сил та терпіння, любові та поваги, а головне – Перемоги!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: