Завантаження ...
banner
banner

Замах на вбивство, розбещення дитини, катування: найрезонансніші вироки Ніжинщини 2023

Замах на вбивство, розбещення дитини, катування: найрезонансніші вироки Ніжинщини 2023  фото

У минулому році за участю прокурорів Ніжинської прокуратури судами ухвалено 438 обвинувальні вироки.
Найбільша кількість вироків ухвалюється  про злочини проти власності.

Мова йде про крадіжки в період воєнного стану, спричинення тілесних ушкоджень, злочини у сфері обігу наркотиків.

Про це MYNIZHYN.com повідомили у  Ніжинській окружній прокуратурі.

Також наші журналісти дізнавалися, які найрезонансніші судові вироки сталися у Ніжині за 2023 рік?

Отже, події, які сколихнули громадськість
своєю жорстокістю

Було доведено вину 45 – річного чоловіка за замах на умисне вбивство свого знайомого та незаконне придбання та зберігання вогнепальної зброї, без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України).
Прокурором доведено, що обвинувачений, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, з мотивів неприязних стосунків, прийшов до місця проживання свого знайомого та вистрелив з одноствольного пістолета, який незаконно придбав та зберігав без передбаченого законом дозволу. Потерпілий отримав поранення грудної клітки. Завдяки своєчасно наданій медичній допомозі чоловік  залишився живим.
Обвинувачений в судовому засіданні вину не визнав. Однак переконливі докази та принципова позиція обвинувачення не залишилися поза увагою суду. Відтак, його засуджено до 8 років позбавлення волі.

 У справі про розбещення малолітньої 5 - річної дівчинки 40-річного чоловіка визнано винуватим у вчиненні розпусних дій щодо малолітньої особи ( ч. 2 ст. 156 КК України).
За вироком встановлено, що чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, скориставшись тим, що батьки дівчинки відволіклись та вийшли з будинку, вчинив щодо дитини розпусні дії, які завдали шкоди її нормальному моральному становленню. Вироком суду його засуджено до 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з навчанням та вихованням дітей, або займатися діяльністю, пов’язаною з роботою з дітьми на 3 роки.

Не меш резонансною справою стало засудження 70-річної жінки за умисне вбивство.
Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, під час сварки зі своїм співмешканцем  жінка схопила зі столу кухонний ніж та нанесла ним удар в область грудної клітки співмешканця, спричинивши йому смертельні поранення. Жінку засуджено до 8 років позбавлення волі.

Крім того, суспільство сколихнув кричучий факт жорстокого та нелюдського поводження з дітьми, що мав місце на Ніжинщині у 2017-2018  роках.
Враховуючи складність справи, вирок ухвалено лише у 2023 році та 39 – річного чоловіка, який  з метою покарання за непослух катував  двох малолітніх дівчаток, завдавав їм сильного фізичного болю шляхом систематичного нанесення тілесних ушкоджень, побоїв та інших насильницьких дій.  ( ч.1 ст.121, ч.2 ст.121, ч.1 ст. 127, ч.2 ст.127 КК України).
Внаслідок вказаних злочинних дій діти отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості, одне з яких стало причиною смерті 3- річної дівчинки. Чоловіка засуджено до 10 років позбавлення волі.

Фото ілюстроване     
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: