Завантаження ...
banner
banner

З нагоди Дня соборності України чотирьох жителів Чернігівщини відзначили нагородами

З нагоди Дня соборності України чотирьох жителів Чернігівщини відзначили нагородами фото

Чотирьох жителів Чернігівщини відзначили державними нагородами України з нагоди Дня Соборності України, - повідомляє Суспільне Чернігів.

Про це йдеться в УКАЗІ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №16/2024 за 22 січня.

Медаллю “За працю і звитягу” нагородили Миколу Мельника — електромонтера бригади Городнянської дільниці відокремленого підрозділу “Чернігівський район електричних мереж акціонерного товариства “Чернігівобленерго”.


Микола Мельник. ФОТО: З архіву Миколи Мельника

Як розповіла речниця АТ "Чернігівобленерго" Катерина Дроздова, подання на нагороду робила місцева влада на прохання жителів Городнянщини. Микола Мельник активно працював у лютому-березні 2022 року, оперативно, наскільки це було можливо в тих умовах, виїздив ліквідовувати пошкодження електромережі. У нього у дворі стояла автівка, він дізнавався про пошкодження і лагодив. Також Микола Мельник – один з дев’яти працівників бригади, які потрапили у полон, коли поїхали на відновлення ліній.

Ще трьом людям з нагоди Дня Соборності України та за сумлінне виконання професійних обов’язків Президент Володимир Зеленський надав почесні звання.

Так, "Заслуженим працівником освіти України" стала Лілія Саприкіна — директорка комунального закладу “Сосницький навчально-реабілітаційний центр” Чернігівської обласної ради.


Лілія Саприкіна з чоловіком і сином. ФОТО: Час Чернігівський

Як розказав Суспільному селищний голова Сосницької громади Андрій Портний, після 24 лютого 2022 року Лілія Саприкіна сприяла волонтерству у громаді. Вони організували приготування їжі, готували тушонку для військових.

“Заслуженим працівником фізичної культури і спорту України” стала Надія Таратухіна — тренер-викладач комунального закладу “Обласна дитячо-юнацька спортивна школа з олімпійських видів” Чернігівської обласної ради.


Надія Таратухіна. ФОТО: Менщина

Надія Таратухіна все життя працювала тренером в Менській ДЮСШ.

"Заслуженим працівником охорони здоров'я України" став Володимир Падій — інженер комунального некомерційного підприємства “Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня” Чернігівської обласної ради.


Володимир Падій. ФОТО: З архіву Володимира Падія

Як розказала Суспільному медичний директор Чернігівської обласної психоневрологічної лікарні Світлана Александрова, Володимир Падій під час облоги Чернігова переправляв забезпечення до другого комплексу лікарні (за містом біля села Халявин).

"На ньому було практично все. Він домовлявся з волонтерами, передавав продукти харчування, одяг, батарейки. Шукав водія, хто б погодився їхати за місто. Домовлявся з блокпостом українським. І вже там я домовлялася з російським блокпостом, щоб їх пропустили до нас", — каже Світлана Александрова.

Нагадаємо, медаль “За працю і звитягу” з рук президента Володимира Зеленського 22 січня отримала жителька Корюківки Олена Янченко — головний спеціаліст фінансово-господарського відділу управління соцзахисту населення Корюківської РДА. Під час повномасштабного вторгнення жінка відновила роботу місцевого хлібозаводу, який не працював понад рік.

Джерело: Суспільне Чернігів

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: