Завантаження ...
banner
banner

У Білорусі засудили мешканку Чернігова за "шпигунство": що відомо

У Білорусі засудили мешканку Чернігова за "шпигунство": що відомо фото

Гомельський обласний суд у Білорусі засудив українку Наталію Захаренко до дев’яти років колонії за звинуваченням у «шпигунстві».

Про це повідомила білоруська служба Радіо Свобода посилаючись на свої джерела. Інформацію підтвердили і знайомі жінки.

Разом із чернігівкою Наталією Захаренко, засудили її знайому громадянку Білорусі Ларису Крупу. Її звинуватили у замовчуванні злочину та призначили штраф розміром 4 тис. білоруських рублів (1222 доларів). А от що стало приводом для звинувачування Наталії – невідомо. Суд проходив у закритому режимі. Окрім ув’язнення, суд конфіскував у жінки мікроавтобус.

Нагадаємо: Наталія, як волонтерка, з другого півріччя 2022 року їздила в евакуаційний центр у Мозирі. Допомагала повертатися додому українцям, які під час окупації виїхали в Білорусь. На своїй машині перевозила десятки людей, їхні речі, котів, собак. Передавала посилки, гроші, документи, ліки. В тематичних чатах перевезень одне з останніх її оголошень, що 10 липня їде з Чернігова у Мозир через Житомир, Рівне, Луцьк, польські міста і Брест. Пропонувала взяти пасажирів, передачі.

Як повідомляв MYNIZHYN, Білорусь на прикордонні Чернігівщини "тестує" сили тероборони: у період з 12 березня до 5 квітня 2024 у Гомелі проведуть перший етап комплексної перевірки органів управління територіальної оборони Гомельської області.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: