Завантаження ...
banner
banner

50 тисяч для притулку: у Ніжині виділять кошти для ГО "Щаслива тварина"

50 тисяч для притулку: у Ніжині виділять кошти для ГО "Щаслива тварина" фото

У Ніжині гостро стоїть проблема безпритульних тварин.
На сесію Ніжинської міської ради, яка відбулася сьогодні, 4 квітня, завітали місцеві зооволонтери: Ксенія Кріль, Ірина Павлова-Кустова, Олександр Чеплієвський.

Пише Nizhyn Post

Вже кілька років ця команда рятує безпритульних тварин. З допомогою небайдужих ніжинців збудували вольєри на вул. Космонавтів і надають чотирилапим "безхатченкам" тимчасовий прихисток. Нещодавно вони зареєстрували громадську організацію "Щаслива тварина". За час волонтерської діяльності прилаштували "у добрі руки" понад тисячу "хвостиків", в тому числі - евакуйованих з Херсонщини і Сумщини.

Наразі у притулку перебувають понад 60 чотирилапих, які теж чекають на нових власників. Цими вихідними біля ринку зооволонтери знову роздаватимуть тварин з Сумщини, яких днями вивезли з-під обстрілів. Охочі матимуть змогу придбати собі нового друга.

Представники громадської організації озвучили депутатам Ніжинради проблемні питання: потрібен автомобіль і допомога у будівництві вольєрів. А ще - закріплений за організацією ветеринар. Адже фахівці приватних клінік, де лікують тварин, не завжди мають змогу і час допомогти. До того ж, необхідні чималі кошти. Призупинити ж кількість безпритульних тварин на вулицях Ніжина допоможе лише стерилізація. Цю проблему потрібно поступово вирішувати.
Секретар міської ради Юрій Хоменко зауважив, що у міській раді діє відповідна програма підтримки громадських організацій. Згідно з нею, ГО "Щаслива тварина" також зможе отримати кошти у сумі 50 тисяч гривень.

Депутати запропонували не затягувати з вирішенням питання і розглянути його вже на наступній сесії.
Міський голова Олександр Кодола надав відповідні доручення першому заступнику Федору Вовченку та Управлінню житлово-комунального господарства та будівництва.

Автор: журналіст Nizhyn Post Валентина Савчук
Фото Олександра Малаша

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: