Завантаження ...
banner
banner

Одна з громад на Чернігівщині вирішила харчувати дітей у школах безкоштовно: подробиці

Одна з громад на Чернігівщині вирішила харчувати дітей у школах безкоштовно: подробиці фото

На безкоштовне харчування школярів у Ріпкинській громаді виділили понад три мільйони гривень.

Про це пише Час Чернігівський.

— З першого квітня більшість школярів отримують безкоштовне харчування. На сесії селищної внесли зміни до Програми організації харчування учнів у закладах загальної середньої освіти. І ухвалено рішення виділити додаткові кошти, — ділиться хорошою новиною Людмила Маруга, головний спеціаліст відділу освіти Ріпкинської селищної ради. — У трьох школах у нас навчаються очно, у двох — змішана форма. 1058 учнів. 563 дитини, котрі належать до пільгових категорій, харчувалися безкоштовно. Тепер будуть майже всі.

До переліку пільговиків додали і тих, хто із статусом «дитина війни». Майже, тому що ще не всі батьки оформили дітям статус і отримали довідку. Хоча з оформленням у громаді немає проблем. З квітня і до кінця календарного року на реалізацію змін передбачено додаткове фінансування три мільйони 652 тисячі гривень.

У меню безкоштовного сніданку друга страва: гарнір, щось м’ясне або рибне, овочевий салат, напій і фрукти. У садочках діти отримують триразове харчування, батьки сплачують п’ятдесят відсотків його вартості. Малюки дванадцяти пільгових категорій їдять безкоштовно. На території громади з п’яти дитсадків нині не працює лише один, у Радулі, через близькість до кордону.

Джерело: "Вісник Ч", авторка Валентина Оостерська

Раніше MYNIZHYN повідомляв: «Ти щось їв сьогодні у школі?», - «Ні, бо було несмачно. Я такого не їм». Вам знайомі такі діалоги з дітьми? Столові у школах досі в нашій уяві часто асоціюються із запахом підгорілої риби чи чогось ще менш приємного. На жаль, саме такий спадок традиційного шкільного харчування перейняла українська шкільна система від радянської

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: