Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині офіційно відкрили нове швейне підприємство: що відомо

У Ніжині офіційно відкрили нове швейне підприємство: що відомо фото

Сьогодні, 9 квітня, відбулося офіційне відкриття нового швейного підприємства. На заході були присутні спікери різної ланки: від представників місцевої влади до приватних підприємців, які підкреслили важливість таких ініціатив для соціальної стабілізації та розвитку громади.

Про це повідомляє Nizhyn Post.

Зокрема, відкривали захід: Ніжинський міський голова Олександр Кодола, керівник програми ПРООН (UNDP) з розвитку регіонів Мустафа Саіт Аметов, Голова Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун, спеціаліст ПРООН (UNDP) та аналітик з інноваційного економічного розвитку Станіслав Підперигора, директорка ПРАТ Прилуцька швейна фабрика Ірина Зайцева, директорка Чернігівської швейної фабрики «Елегант» Наталія Романовська, а також засновники ПП «Копиця» Анатолій та Наталія Копиці.

«Ніжин може конкурувати своєю продукцією чи не на рівні всієї України», — саме так описала цю ініціативу директорка Чернігівської швейної фабрики «Елегант» Наталія Романовська.

У серці Ніжинської територіальної громади розпочав свою діяльність важливий проєкт, спрямований на створення можливостей для працевлаштування та соціально-психологічної адаптації внутрішньо переміщених осіб.

Ця ініціатива, що фінансується ЄС та впроваджується ПРООН (UNDP), полягає в запуску виробництва з пошиття одягу на базі комунального підприємства. Це також простір, де можна отримати соціальну та психологічну підтримку; місце, де є можливість переконкуруватися, адаптуватися та інтегруватися в життя в нових обставинах.

На реалізацію цього проєкту було витрачено близько 800 тисяч гривень. Частина коштів була спрямована на ремонт приміщень та закупівлю нового дороговартісного обладнання, необхідного для пошиття одягу. Крім того, завдяки цьому проєкту було створено більше 20 робочих місць, що значно сприятиме соціально-економічному розвитку громади та підвищенню її стабільності.

Новостворений колектив підприємства вже пройшов навчання і виготовив перші вироби на замовлення волонтерів, зокрема речі для поранених у лікарню, балаклави та аптечки для військових на передову.

Під час церемонії відкриття партнери обмінялися сердечними словами та символічними подарунками, що відображають спільність мети. Однак основним завданням, що зараз стоїть перед цим проєктом, залишається пошук замовників, що має ключове значення для його успішної реалізації та подальшого розвитку.

Автор: Момот Станіслав, Nizhyn Post

Як повідомляв MYNIZHYN, на сесії ніжинміськради 9 лютого було наголошено міським головою: "Тим не менше, завдяки міжнародній підтримці, а ми дуже плідно працюємо в цьому напрямку, також завдяки ПРООН ми створили нове виробництво — швейну фабрику, куди набирають 40 людей. Це буде комунальне підприємство, яке шитиме одяг для українських військових".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: