Завантаження ...
banner
banner

Виставка «Повір у себе, і в тебе повірять інші!»

Фото.
Талант є у кожному з нас! Підтвердженням цьому стала виставка творчих робіт дітей та молоді з обмеженими можливостями «Повір у себе – і в тебе повірять інші!», що традиційно відкрилася 3 грудня до Міжнародного дня інвалідів.

Талант є у кожному з нас! Підтвердженням цьому стала виставка творчих робіт дітей та молоді з обмеженими можливостями «Повір у себе – і в тебе повірять інші!», що традиційно відкрилася 3 грудня до Міжнародного дня інвалідів. Виставка проходить на базі художнього відділу Ніжинського краєзнавчого музею ім. І. Г. Спаського. Цього року вона нараховує 179 робіт дітей та молоді з особливими потребами. Свої твори для виставки надали вихованці Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів, Ніжинського будинку-інтернату, шкіл міста, Ніжинського будинку дітей та юнацтва, школи мистецтв, училища культури і мистецтв ім. М. Заньковецької, ніжинського міського ліцею, працівники філіалу № 4 ЦБС.

Цьогоріч вік учасників коливається від дошкільного віку і аж до 25 років, проте навіть наймолодші автори вражають своєю майстерністю та різноманіттям технік, серед яких є класичні живопис та вишивка, популярні нині квілінг та бісероплетіння, національні техніки, що відроджуються – витинанка та лялька-мотанка, а також багато інших. Цікаві роботи представлені працівницями філіалу № 4 ЦБС Ковригою Іриною та Ляшенко Людмилою. Неможливо обійти увагою композицію «Магнолія» Ковриги Ірини в змішаній техніці, в якій поєднується живопис та флористика, панно «Кухонька» в техніці декупаж., а також неймовірно гарні картини цього ж автора диптих «Маки». А дивлячись на роботи з природних матеріалів, дивуєшся, як можна зробити таку красу із звичайнісіньких речей, які нас оточують, але на які ми зазвичай не звертаємо уваги. 

Зачаровують роботи Ляшенко Людмили, виконані в техніці бісероплетіння («Рожева шипшина», «Іриси», «Гортензія», «Замріяна орхідея»), а також вишиті бісером ікони «Спаситель», «Пресвята Богородиця» та «Ангел-охоронець». 

Приємним відкриттям стали  автентичні роботи Морозової Наталії, учениці ЗОШ № 13, «Лялька-мотанка» та «Лялька-бажанниця», а також  «Витинанка» Хоменко Яни, студентки училища культури і мистецтв. Хоча й недивно, адже українське народне мистецтво нині активно відроджується, відвойовуючи своє почесне місце серед популярних та широковідомих технік. Заворожують роботи Горбонос Ірини, учениці ЗОШ №17, «Натюрморт з гарбузом» та «Морський пейзаж», написані олією. Вищезгадана картина здається дуже символічною. Крізь хмари проглядає сонце, освітлюючи шлях кораблю і даруючи надію на щасливе майбутнє.

Ця виставка не лише демонструє духовне багатство її учасників, але й може послугувати натхненням для її відвідувачів. Тож не гайте часу! Двері музею відкриті для вас щоденно з 9:00 до 16:00. Виставка діятиме до 15 січня, тож не втрачайте змогу зайвий раз насолодитися прекрасним.



































Ольга Минко
Фото Олександр Малаш
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: