Завантаження ...
banner
banner

Як часто ніжинці користуються послугами психолога — ми запитали

Як часто ніжинці користуються послугами психолога — ми запитали фото

23 квітня професійно свято відзначають українські психологи. Всеукраїнський день психолога почали відзначати з 2004 року.

Спеціалісти даної галузі стали затребувані як ніколи, оскільки на життєві проблеми накладає свій відбиток війна. Військові, родичі військових, люди, котрі втратили на війні близьких, зрештою цивільні зі слабкою психікою — усі ці категорії людей потребують психологів. Деякі з них на підсвідомому рівні це розуміють, але все одно не звертають уваги на свій психоемоційний стан. Ще одним з критеріїв, за яким люди не звертаються до психологів, є ціна. Задоволення не з дешевих (від 500 грн за час консультації).

На сторінках наших соцмереж журналісти MYNIZHYN запитали читачів, як часто вони користуються послугами психологів та чи користуються взагалі.

Facebook


Фото: Результати опитування у Facebook

Найактивніше участь в опитуванні взяли користувачі Facebook. Результати наступні: 84% (45 респондентів) ніколи не звераталися за послугами до психологів. 7% (четверо респондентів) мають знайомого психолога/психологиню і звертаються за допомогою до них. 

Telegram


Фото: Результати опитування у Telegram

Користувачі нашого Telegram-каналу солідарні з підписниками Facebook: більшість ніколи не користувалися послугами психологів, і лише декілька мають знайомих фахівців.

Viber


Фото: Результати опитування у Viber

З користувачами нашого Viber сталася унікальна ситуація — усі респонденти, котрі взяли участь в опитуванні, ніколи не користувалися послугами психологів.

Кому потрібен психолог

Психолог насправді потрібен усім, але це не означає, що ми всі маємо психічні розлади. Наше життя дуже динамічне, довкола нас безліч інформації, кожен з нас відчуває певний тиск з боку суспільства. Війна тільки сприяє цьому і доповнює скрабничку психологічних проблем, які мають бути вирішені для здорового самопочуття і найвищої продуктивності. Нині у суспільстві панує тенденція до наддосягнень: ми прагнемо бути більш продуктивними незлажено від того, що з нами відбувається і в яких умовах ми знаходимось. Таке бажання провокує стрес, а в постійному стресі жити неможливо. Набагато легше проживати всі ці речі зі спеціалістом, який знає, як підтримати й допомогти.  І психолог чудово може це зробити.

Як зрозуміти, що тобі потрібен психолог

Постійне напруження, відчуття, що нічого не змінюється навколо, втома, нерозуміння, що з вами відбувається, відчуття, що всі довкола вас використовують, будь-яка тривога чи внутрішній дискомфорт — це привід звернутися до психолога й розібратися, що з вами відбувається.

Нагадуємо, що ви можете під постом у Facebook задавати питання, які вас турбують. Їх прокоментує в рамках нашої постійної рубрики "Розмова з ніжинським психологом" Олександр Пісоцький".

Принагідно вітаємо психологів та людей, дотичних до цієї професії, з їх професійним святом!

Як повідомляв MYNIZHYN, до нашої редакції звернулися з питанням: «Дoбpoгo дня, через війну в Україні вимушено виїхала за кордон і влаштувалася тут на роботу. Пpaцюю в укpaїнcьkomу жінoчomу koлеkтиві і з nеpшoгo дня відчуваю дo cебе негaтивне cтaвлення. Рoбoту cвoю виkoную cуmліннo, aле вoни щopaзу шуkaють недoліkи яkиx неma. В чomу moже бути npичинa? Рoбoтa й так важка фізичнo, a mopaльнo це взaгaлі…». Його прокоментував наш постійний експерт, кандидат психологічних наук, доцент НДУ імені Миколи Гоголя; практичний психолог Олександр Пісоцький.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: