Завантаження ...
banner
banner

Чи подобається людям проживати та гостювати у Ніжині — ми запитали

Чи подобається людям проживати та гостювати у Ніжині — ми запитали фото

За турботами буденного життя та втомою чи встигаємо ми помічати красу нашого міста, його атмосферу та переваги життя в ньому? Так чи інакше, у житті ми стикаємося з вибором: жити у великому мегаполісі чи в маленькому містечку, як Ніжин.

Журналісти MYNIZHYN вирішили поспілкуватися з ніжинцями та гостями міста і з’ясувати, чи вважають вони Ніжин провінційним містом, які головні переваги у нашого міста, завдяки яким варто залишитися тут жити, чи подобається проживати та гостювати у Ніжині.

Людмила (19 років, студентка НДУ ім. Миколи Гоголя)

"Усіх подробиць про історію міста ще не знаю, але є дуже багато місць, там де хочеться гуляти. Загалом, цікаве місто. Лишитися тут жити можна. Так, як я ще займаюся творчою активністю, то мені підходить Ніжин для пошуку натхнення".

Шпак Володимир Андрійович (62 роки, начальник КП «ВУКГ»)

"Я довгий час працював у Києві. Мені доводилося додавати годину до зустрічей, щоб не запізнюватися, то в Ніжині п'ять хвилин і я на місці. Ніжин комфортне місто для життя: класна вода, вистачає супермаркетів, парків і зелених зон для відпочинку. На сьогоднішній день, у зв’язку з війною, я вважаю Ніжин одним із найкомфортніших міст в Україні".

Олександр (19 років, родом з с. Кукшин, студент НДУ ім. Миколи Гоголя)

"Тихе, спокійне містечко, тут дуже красиво. Так багато парків та скверів, різних пам’яток, музеїв. Люблю прогулюватися у сквері Гоголя. Жити залюбки лишився б".

Наталія (48 років, ніжинка, продавчиня)

"На мою думку, Ніжин — найкраще місто. Спокійне, красиве, тут дуже багато старовинних споруд. Хто захоче працювати — зможе знайти роботу, і не одну. Я виросла в Ніжині, і скільки б недоліків не було — воно найкраще. Хтось нарікає на дороги чи щось інше, а я коли йду, то відчуваю, що усе моє, рідне. І люди у нас чудові, дружелюбні та відкриті. Просто зараз усе поглинає війна і побут, подивишся, ніби кожен іде в своїх думках, похмурий, а розспілкуєшся, то дуже гарні люди".

Давиденко Олександр Миколайович (62 роки, ніжинець, військовий пенсіонер)

"У Ніжині багато церков, місто дуже старовинне, сильне. Колишнє місто – «Уненіж». Був в Афганістані, то було у 1987 році, хто знає, той розуміє. Я сам із села Хвилівка, виріс у Ніжині на вул. Небесної Сотні (колишня Леніна), приїздив до тітки з кінця травня по серпень. Ніжин моє улюблене місто".

Хвостик Микола (52 роки, ніжинець, водій-машиніст крана автомобільного)

"Не зміг би жити у великому мегаполісі. Наприклад, у Києві багато шуму та гаму. У Ніжині спокійно, це місто мого дитинства, але б хотілося більше перспектив для молоді".

Валентина Іванівна (59 років, ніжинка, продавчиня)

"У нашому місті комфортно жити, хороша транспортна розв’язка. Я задоволена умовами проживання, медициною. Коли я завершила навчання  у Київському електромеханічному технікумі, то за розподілом спочатку потрапила в Донецьку область. Мені там дуже не сподобалося: повсюди терикони, скільки там була, стільки і плакала, ніяк не могла звикнути. Оскільки моя мама захворіла, то мені дозволили повернутися назад. У Ніжині я влаштувалася на залізницю, там, де й моя сестра. Працювала у чоловічому колективі, мене любили, «хояли й лілеяли» поки заміж не вийшла (сміється — авт.).

Колись і у Ніжині було не так комфортно, постійні черги, в автобуси-гармошки не пробратися так були забиті. Час іде, зараз Ніжин прекрасне місто".

Дмитро (19 років, з Ніжинського району, студент НДУ ім. Миколи Гоголя)

"Ніжин місто гарне. Мені у Києві було б некомфортно, дуже багато шуму, тут більш спокійно. У Ніжині є  визначні місця і є куди піти гуляти".

Людмила (50 років, ніжинка, домогосподарка)

"Мені дуже подобається Ніжин, бо я не люблю великі місця, а це місто мені підходить, воно зелене (природа гарна), комфортне і маленьке. Можна й пішки пройтися і знайти усе потрібне. Театр є, магазинів на різний смак, історичне місто.

Сніжана (29 років, ніжинка, у відпустці по догляду за дитиною до 3-х років)

"Мені подобається, що в Ніжині багато чого модернізовано. Вулиці стають новішими, гарнішими. Місто компактне для життя. Майже все поряд. Мені здається, що в Чернігівській області це краще місто".

Ярослав Білан (35 років, ніжинець, комунальний працівник)

"У Ніжині є все для того, щоб жити молодій сім’ї. Місто компактне, у ньому все знаходиться поруч, куди б тобі не потрібно було завжди можна дійти пішим ходом. Усе під боком, місто розвивається і це є його переваги.

Анна (30 років, ніжинка, перукар)

"Для мене Ніжин — чарівне місто окутане містичним шлейфом, люблю і знаю кожну вуличку. Де б я не подорожувала, хоч і закордоном, всеодно хочу повертатися назад до Ніжина".

Яна Гавор (33 роки, ніжинка, комунальна працівниця)

"Із кожним роком наше місто стає гарнішим. Ніжин у порівнянні з Києвом дуже спокійне і чисте місто. У нас дуже багато дитячих майданчиків, парків , далеко не у всіх містах такі гарні умови для життя".

Сподіваємося, що після нашого невеличкого опитування, багато містян та гостей Ніжина подивляться на життя в місті під іншим ракурсом і почнуть помічати не лише недоліки, а й те прекрасне, що в ньому є.

Краса в очах того хто дивиться!

Як повідомляв MYNIZHYN, на сторінках наших соцмереж ми запитали читачів, як часто вони користуються послугами психологів та чи користуються взагалі. Як відповідали ніжинці — читайте у матеріалі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: