Завантаження ...
banner
banner

Ніжинський університет — один з найкращих на Чернігівщині: за яким критерієм

Ніжинський університет — один з найкращих на Чернігівщині: за яким критерієм фото

Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя увійшов до рейтингу 30 найкращих навчальних закладів за працевлаштуванням випускників-бюджетників.

НУ "Чернігівський колегіум" імені Т.Г Шевченка посів 14 місце, Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя — 16, НУ "Чернігівська політехніка" — 29 місце. Загалом у рейтингу є 134 вищі навчальні заклади освіти.

Про це йдеться у звіті Міністерства освіти і науки України про моніторинг працевлаштування випускників закладів вищої та фахової передвищої освіти, які завершили навчання за державним або регіональним замовленням у період з 1 листопада 2018 до 30 жовтня 2019.

"20 липня 2023 року отримано від Пенсійного фонду інформацію з реєстру застрахованих осіб щодо працевлаштування випускників закладів освіти. Зокрема, отримано понад 16 мільйонів записів про працевлаштування випускників. Неофіційна зайнятість не потрапляє в наше дослідження, тому можна говорити про те, що реальні показники зайнятості вище від моніторингових", — йдеться у повідомленні Міністерства освіти у науки України.

Випускники, щодо яких проводили моніторинг, є громадянами України, які завершили навчання за державним або регіональним замовленням і отримали диплом про вищу або фахову передвищу освіту в проміжку від 1 листопада 2018 до 30 жовтня 2019 року.

"З переліку вилучено тих, хто в період з 1 листопада 2019 року і до 1 листопада 2022 року почав здобувати наступний рівень освіти або завершував навчання за другою спеціальністю", — йдеться у повідомленні.

Основні результати моніторингу показали:

  • У 2022 році простежується збільшення відсотка зайнятих у порівнянні з попереднім моніторингом. У 2022 році їхня кількість була понад 39%, а у 2021 році трохи більше як 37%.
  • Також зріс показник зайнятих з адаптаційним періодом звільнення. У звітному періоді їхня кількість становила понад 41%, натомість у 2021 — 39%.
  • Що стосується зайнятих та умовно зайнятих, то у 2022 році їх було 46,18%, а у 2021 році — 58,96%.
  • Майже 72% бакалаврів продовжили освіту для здобуття другого ступеня вищої освіти.
  • Приблизно 11% випускників спеціалістів та магістрів продовжили навчання, здобуваючи наступний освітній ступінь або нову спеціальність.
  • Майже 63% осіб, які отримали диплом молодшого спеціаліста, відразу продовжили здобувати наступний рівень вищої освіти.
  • Високий рівень зайнятості продемонстрували галузі, пов'язані з медициною та педагогікою.
  • Низькі показники зайнятих та умовно зайнятих осіб демонструють такі спеціальності, як інженерія програмного забезпечення й морський та внутрішній водний транспорт. Для випускників таких спеціальностей характерна зайнятість за кордоном (фізично або в дистанційному форматі) водночас не завжди сплачуючи внески до формування бюджетів та пенсійної системи України.

Джерело: Суспільне Чернігів

Як повідомляв MYNIZHYN, 24 квітня у Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя відбувся благодійний концерт–майстер-клас “Gogol University Art Forum”. Захід відбувся у межах “XXI відкритого міжнародного конкурсу музично-виконавської майстерності імені академіка О.С. Тимошенка”.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: