Завантаження ...
banner
banner

Риболовля вартістю у понад 80 тисяч гривень: на Ніжинщині затримали браконьєра

Риболовля вартістю у понад 80 тисяч гривень: на Ніжинщині затримали браконьєра фото

3 травня 2024 року Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході спільного рибоохоронного рейду разом з працівниками ВП№3 Ніжинського РВП ГУНП у Чернігівській області на водоймах Ніжинського району викрито грубе порушення Правил рибальства.

На річці Береза поблизу села Линівка Комарівської громади виявлено мешканця Борзни, який ловив рибу за допомогою забороненого знаряддя лову – сітки простої. Під час нерестової заборони, в протизаконний спосіб, порушник добув 44 екз. риби: карась сріблястий – 12 екз., окунь звичайний – 9 екз., чехоня – 8 екз., плоскирка – 7 екз., плітка звичайна – 7 екз. і 1 екз. судака звичайного. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 85 561 грн.

Нацполіцією відомості про вчинене правопорушення внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань.

На порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи будуть направлені до Ніжинського міськрайонного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності. У правопорушника вилучені заборонені знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси.


Фото: Вилучена риба. Джерело: Чернігівський рибоохоронний патруль

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову, прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Чернігівського рибоохоронного патруля (099) 112-13-44 (цілодобово).

Як повідомляв MYNIZHYN, з 1 квітня на Чернігівщині діє нерестова заборона на вилов риби. Як вона проходить на Чернігівщині, в яких місцях можна рибалити, чи фіксують інспектори рибоохоронного патруля порушення правил рибальства та який штраф передбачено.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: