Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині побудують «зелену» ТЕС

Поблизу Корюківки мають намір побудувати ТЕС, яка працюватиме на відходах деревообробної промисловості та деревині, яка залишається після санітарної очистки лісів.


Поблизу Корюківки мають намір побудувати теплоелектростанцію, яка працюватиме на відходах деревообробної промисловості та деревині, яка залишається після санітарної очистки лісів.

«Зелену» ТЕС потужністю 3,5МВт готове звести ТОВ "Кліар енерджі" (м. Київ) в рамках інвестиційного проекту, передає місцеве видання Маяк. 
 
Передбачається, що об’єкт забезпечить безперебійну подачу електроенергії в період пікових навантажень та зможе відпускати в енергомережу орієнтовно 20 млн кВт-год електроенергії щорічно, що суттєво покращить енергобаланс області і району.
 
Разом з тим, впроваджені на станції технології спалювання дозволять зменшити викиди окислів азоту, пилу та золи, а постійний моніторинг та автоматичне регулювання технологічних процесів - підтримувати рівень шкідливих викидів відповідно до європейських норм. На додачу, теплова електростанція не забруднюватиме водойми та землю.
 
Наразі у якості палива розглядається не лише тріска та неліквідні дрова, яких потрібно біля 30 тисяч тонн на рік, а й енергетична верба, плантації якої стрімко збільшуються на Київщині.
 
Родючий шар ґрунту на місці будівництва об’єкту – на 9,05 га - планують зняти і в подальшому використовувати для облаштування теплиць біля станції. Також інвестори планують встановити поблизу ТЕС сушку та започаткувати виробництво пиломатеріалів.
 
Передбачається, що підприємство-інвестор щорічно сплачуватиме до бюджету країни близько 12 млн гривень у вигляді різноманітних податків та зборів, а також створить близько 70 нових робочих місць.
 
У зведення Корюківської ТЕС вкладуть близько 8 млн євро інвестицій, які ТОВ "Кліар енерджі" залучило у європейських партнерів. Наразі компанія закупила котельне обладнання у британської компанії BIB COCHRAN, турбіну - у німецької «SIEMENS», а генератор – у іспанської «INDAR». Устаткування планується завезти в Україну після отримання необхідних погоджень і дозволів.
 
Крім Корюківської ТЕС компанія має намір побудувати в Україні ще два подібних об’єкти до 2020 року.

ecotown.com.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: