Завантаження ...
banner

Ніжинці Богдан Попов та Назар Бондар гратимуть на Євро-2024 за збірну України U-17

Ніжинці Богдан Попов та Назар Бондар гратимуть на Євро-2024 за збірну України U-17 фото

Сьогодні, 20 травня, юнацька збірна України U-17 (футболісти не старші 2007 року народження) зіграє перший матч на чемпіонаті Європи. Поєдинок проти Сербії розпочнеться о 18:00, але для Ніжина є причина порадіти вже зараз, адже до заявки збірної України на чемпіонат Європи 2024 потрапили два ніжинці, вихованці Ніжинської ДЮСФШ та школи київського "Динамо" — Богдан Попов та Назар Бондар.


Фото: Збірна України з футболу U-17. Джерело: УАФ


Фото: Богда Попов та Назар Бондар. Автор: Назар Бондар

Що відомо про наших хлопців

Назар Бондар — гравець академії "Рух" (Львів). 2 вересня 2023 року Назар дебютував у складі "Руху" U-19 у матчі з Металістом. Через півтора місяця, а саме 15 жовтня 2023 року, він дебютував за юнацьку збірну України у матчі кваліфікаційного раунду на Євро-2024 з Фінляндією. На 67-й хвилині протистояння Назар відгукнувся на передачу з лівого флангу й замкнув дальню стійку. Таким чином, у дебютному матчі вдалося відзначитися у воротах суперника.

9 березня 2024 року в елітраунді відбору на Євро-2024 у поєдинку зі Швейцарією Назар вдруге відзначився голом за збірну, а підопічні Юрія Мороза перемогли з рахунком 3:0. 


Фото: Назар Бондар. Джерело: УАФ

Богдан Попов — нині гравець італійського "Емполі". "Агент запропонував сину з’їздити в «Емполі». Богдана запросили на перегляд на три дні, але вже після першого тренування сказали, що Богдана забирають", — так прокоментував трансфер свого сина в Італійський клуб колишній нападник чернігівської «Десни», а нині тренер академії київського клубу «Динамік», батького Богдана Руслан Попов

У 2022 році, після початку повномасштабного вторгнення росіян, Богдан опинився у польському «Гурніку» (Забже), а у другій половині 2023-го року перейшов до «Емполі» – клубу, який наразі виступає в італійській Серії А.

Фото: Богдан Попов. Джерело: L. Bartolini

Зі слів батька футболіста, Богдан виступає за юнацькі команди «Емполі» одразу кількох вікових категорій: на рівні U-17 (серед гравців до 17 років) він провів п'ять матчів та забив два м’ячі (по одному одноліткам з «Палермо» та «Козенці»). Також на його рахунку матч за команду U-18 та три поєдинки в італійській «Прімавері» (турнірі найсильніших італійських команд, де виступають гравці до 19 років).


Фото: Назар Бондар та Богдан Попов

Тож, бажаємо успіхів вихованцям Ніжина, успіхів юнацькій збірній України з футболу на Євро-2024!

Як повідомляв MYNIZHYN, дитячий футбол у Ніжині – яскрава сторінка спортивного життя міста, а Ніжинська дитячо-юнацька спортивна футбольна школастала простором, який об’єднує закоханих у цей вид спорту, це понад 300 вихованців та вихованок і колектив досвідчених тренерів. Про спорт у своєму житті, будні й перспективи юних ніжинських футболістів говоримо з Валентином Мазуном, старшим тренером Ніжинської дитячо-юнацької спортивної футбольної школи.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: