Завантаження ...
banner

Ніжинців закликають до раціонального споживання електроенергії

Ніжинців закликають до раціонального споживання електроенергії фото

Через пошкодження енергетичної інфраструктури у країні виник дефіцит потужності електроенергії. Тому українців просять її заощаджувати. Особливо — у пікові години. До максимальної економії електроенергії закликав жителів громади і Ніжинський міський голова Олександр Кодола під час розширеної наради, яка відбулася сьогодні, 21 травня. Зокрема, це стосується прибудинкових територій і під'їздів, бо вуличне освітлення вимкнули раніше, — пише Nizhyn Post.


Фото: Олександр Кодола. Джерело: Ніжинська міська рада

"Це своєрідний іспит, який ми маємо скласти РАЗОМ. Ми не повинні забувати, що живемо і працюємо в умовах війни", — зазначив міський голова.

Директор комунального підприємства "Служба Єдиного Замовника" Владислав Корман підтримав очільника міста: "Дійсно, треба економити, але подекуди яскраво горить світло. Прошу комісію з питань надзвичайних ситуацій розглянути дане питання, з тим, щоб ми як управляюча компанія мали право відключати світло на прибудинкових територіях і у під'їздах".


Фото: Владислав Корман. Джерело: Nizhyn Post

Кілька слів з цього приводу додала і начальник відділу з благоустрою Ніжинської міської ради Наталія Бойко: "Освітлення у Ніжині — це комплексна проблема. Сьогодні ми закликаємо жителів громади до економії електроенергії, але й правоохоронні органи повинні посилити роботу у даному напрямку. Справа у тому, що деякі ніжинці, особливо молодь, не дотримуються комендантської години. Відповідно, вимагають, щоб було світло на прибудинкових територіях та під'їздах у темну пору доби".


Фото: Наталія Бойко. Джерело: Sknews

Очільник міста надав відповідні доручення начальнику відділу з питань надзвичайних ситуацій.

Як повідомляв MYNIZHYN, дитячий санаторій "Пролісок" на Ніжинщиі припинив свою роботу. Дане рішення ухвалили депутати обласної ради під час сесії 16 травня.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: