Завантаження ...
banner

25 мільйонів гривень Чернігівщині на фортифікації: Мінфін відкликав дозвіл

25 мільйонів гривень Чернігівщині на фортифікації: Мінфін відкликав дозвіл фото

Міністерство фінансів України відкликало дозвіл на перерахування Чернігову 25 мільйонів гривень на фортифікації.

Про це повідомив в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако у своєму Телеграм-каналі.

"Представники громади столиці виділили 25 мільйонів гривень на оборонні споруди для Чернігова. Спочатку Уряд погодив міжбюджетний трансфер, а потім різко відкликав своє ж погодження. Очевидно, після отриманої вказівки".

Нагадаємо, депутати Київської міської ради підтримали рішення про виділення 25 мільйонів гривень на будівництво оборонних споруд поблизу Чернігова в рамках програми "Захисник Києва". Також передачу цих коштів погодило Міністерство фінансів України.

Як йдеться у документів, Мінфін у зв'язку з необхідністю здійснення додаткового аналізу пакета документів, надісланого листом Київською міською радою, щодо погодження передачі грошей, відкликає лист Мінфіну та повідомляє про непогодження передачі коштів.


Фото: Лист від Міністерства фінансів України. Джерело: Олександр Ломако/Telegram

Зі слів Ломака, Чернігів потребує укріплення фортифікаційних споруд.

"З бюджетом зараз складно, 800 мільйонів ПДФО вилучила держава. Вилучили в місті кошти, а тепер ще й заборонили отримувати допомогу на будівництво укріплень. На жаль, бачимо ще один приклад ставлення центральної влади до чернігівців", — пише Ломако.

Як повідомляв раніше Олександр Ломако, протягом 2022 та 2023 років з міського бюджету Чернігова на оборонні споруди витратили 110 мільйонів гривень.

Нагадуємо, 8 червня в.о. міського голови Олександр Ломако у своєму Телеграм-каналі повідомив, що Чернігів отримає кошти від Києва у розмірі 25 млн гривень на укріплення міста.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: