Завантаження ...
banner

І кожне оповідання – незавершена історія героїв у пошуках кохання: у Ніжині відбулася презентація книги Василя Андрійка

І кожне оповідання – незавершена історія героїв у пошуках кохання: у Ніжині відбулася презентація книги Василя Андрійка фото

20 червня у Ніжинській центральній міській бібліотеці поціновувачам художнього слова Василя Андрійка презентували його нову книгу «Незавершена історія».

Це не перша книга автора. Перша побачила світ у 2017 році й була написана російською мовою. Потім, у 2018-му, вийшла друга книга «Блокчейн», а вже у 2021-му третя –  «’80 – ‘84». У них автор реалізував себе в реалістичній манері оповіді та жанрі класичного оповідання.

Нова книга зберігає в собі реалістично-романтичну манеру письма. І вона – про кохання. Саме на цій думці наголошував присутній на презентації автор передмови до книги член НСПУ Олександр Забарний.

«Письменник психологічно виснажує своїх героїв почуттям відповідальності за долі жінок, які стають співучасниками любовного дійства. Епічний герой кожної оповіді – це зрілий чоловік, який свідомий у своєму виборі вчинків та життєвих ситуацій, у які він потрапляє», – говорить критик.


Фото: Олександр Забарний на презентації книги Василя Андрійка. Авторка: Надія Подоляка

Звернули увагу присутніх і на особливу «історію» картини на палітурці видання. Адже жіночий портрет тут також не має завершення. І кожен може лише робити припущення у чому ж полягав задум художника. Незвичним виявилося і розташування назви твору у верхній частині книги, на що також звернули увагу поціновувачів художнього слова.

А от хто точно зміг відповісти на всі ці «чому так?» присутнім, повідати історію малюнку, задум з кольоровим оформленням й  різними художньо-технічними рішеннями в макетуванні книги  – це ніжинські видавці Микола та Людмила Лисенко, які повністю втілювали ідеї автора. Саме вони розповіли присутнім як же народжувалася книга в її матеріальному втіленні.

На заході присутні почули відповіді на запитання «чи потрібно зараз писати про війну?», «чи є реальні прототипи героїв?», «що спонукає зрілих чоловіків звертатися до теми кохання?» та інше.

Завершився захід автограф-сесією від автора книги. Читачі побажали Василю Андрійко нових творчих досягнень й історій, які будуть налаштовувати на позитивні емоції та роздуми про головне в житті кожного.


Фото: "Незавершена історія" Василя Андрійка. Авторка: Надія Подоляка

Авторка: Надія Подоляка, кандидатка наук із соціальних комунікацій

Як повідомляв MYNIZHYN, ніжинець Олександр Михед, котрий наразі проходить службу в ЗСУ, презентував у Лондоні книжку "Позивний для Йова", перекладену англійською.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: