Завантаження ...
banner
banner

Халявного проїзду в електричках більше не буде

Якщо в електронній базі дані певного студента відсутні, відмовляємо в оформленні пільгового проїзного документа - повідомила начальник Чернігівського залізничного вокзалу

Залізниця для студентів — вигідний транспорт. Потягом чи електричкою можна доїхати за півціни, маючи при собі студентський квиток. Його «справжність» тепер перевірятимуть у залізничних касах ще ретельніше, ніж раніше про це повідомляє "Вісник Ч".

Для того, щоб продати пільговий квиток на потяг, касир має перевірити відповідність прізвища, імені, серії та номеру стедентського квитка. Раніше ці вимоги не повіністю виконувалися. А тепер дані про кожного студента повинні звірити з Єдиною державною електронною базою з питань освіти.

- Якщо в електронній базі дані певного студента відсутні, відмовляємо в оформленні пільгового проїзного документа, - розповідає начальник Чернігівського залізничного вокзалу Тамара Єрошенко

- Такі нововведення стосуються виключно оформлення проїзних документів у пасажирських потягах та регіональних електричках, у яких зазначається місце пасажира, а провідники не мають права продавати квитки. На приміському сполученні (звичайних електричках) достатньо просто пред'явити студентський квиток. Контролер звіряє фотографію та термін дії документа. Зараз тих, хто намагається ошукати, менше. Раніше бувало таке, що студент закінчив навчання. Його квиток був дійсний до 30 червня, а він намагається проїхати за половину ціни ще й у липні. Ще були проблеми з тим, що не всі навчальні заклади своєчасно вносили своїх студентів до бази даних.

Проїхати по чужому залізничному квитку також не вийде. У пільгових проїзних документах завжди вказується прізвище пасажира.

Нагадаємо, що збиток ПАТ "Укрзалізниця" за 11 місяців 2014 склав 115,8 млн грн. 

Вікторія Товстоног, тижневик "Вісник Ч" №49 (1491)
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: