Завантаження ...
banner

Підготовка до школи: скільки коштує канцелярія у Ніжині

Підготовка до школи: скільки коштує канцелярія у Ніжині фото

Лишилося пару днів літа, далі — хто в школу, хто на навчання в інші заклади. Зараз вибір шкільного приладдя дуже великий: можна придбати щось по своєму гаманцю та смаку. Журналісти MYNIZHYN відвідали найбільш популярні супермаркети та ринок, аби порівняти ціни на найнеобхіднішу канцелярію.

Ніжинський ринок

Звичайно, найбільш великий вибір представлено на ринку.

  • Найдешевша ручка — 5 грн. Щоправда вона одноразова, але пише дуже добре Найдорожча коштує 40 грн. Як зазначає її виробник на упаковці, вона пише 10 км, тож вистачить її надовго.
  • Простий олівець найдовший — 5 грн, найдорожчий – 8 грн.
  • Найдешевшу точилку знайшли за 20 грн, найдорожчу — за 65 грн. Остання, як каже продавчиня, зроблена з більш міцних матеріалів і не зламається, як зазвичай це стається з дешевими аналогами.
  • Ціна на зошити (12 аркушів) стартує від 6 грн, найвища — 12 грн. Зауважимо, що папір всередині у всіх білий, чистенький, тож ціна відрізняється через зовнішню обкладинку.
  • Ми знайшли ручку з гумовими анатомічними вставками для найбільш комфортного тримання, коштує вона 20 грн. Це є ідеальним варіантом для першокласників, а також для студентів - в обох випадках їхня рука не буде втомлюватися під час письма.
  • Ціна на кольорові олівці стартує від 40 грн. Ми пошукали та знайшли найдорожчі хорошої якості — набір з 12 кольорів коштує 100 грн. Вони зроблені з хорошої деревини і легко підструговуються.
  • Найдешевші фарби — акварелеві, набір з 12 кольорів можна купити за 12.50 грн, гуаш більш дорога: шість кольорів — 50 грн, 12 кольорів — 110 грн.
  • Альбом для малювання можна купити від 20 грн і вище.
  • Найдешевша лінійка — 6 грн — звичайна, дерев'янa, зате прослужить довго.

Робимо висновок, що тут товари, які орієнтуються на звичайного пересічного школяра. Ціни помірні, а якість, досить хороша, принаймні, так запевняють нас продавці.

Червоний маркет

Оглянувши відділ з канцтоварами, вже одразу стає зрозуміло, що тут можна повністю закупитися, бо є все необхідне.

Найдешевший зошит на 12 аркушів в цьому супермаркеті коштує 6.99 грн найдорожчий — 12.99 грн, на 48 аркушів — 19.99 грн, найдорожчі 29.99 грн — це зошити з зображенням 3D або із запахом. На правому верхньому кутику є позначка "носик", якщо його потерти, то можна відчути приємний аромат свіжих фруктів, але і навіть не робивши цього, можемо вас запевнити — вони дійсно пахнуть!


Фото: Зошити, що пахнуть

Найдешевша ручка коштує 2,99 грн, найдорожча — 39.99 грн: вона має яскравий дизайн та іще і стирається. Є варіант, що має більш простий вигляд, але з аналогічним ефектом "Пиши — стирай" за 24.99 грн.


Фото: Ручка, що витирається. Майже чарівна

Простий олівець найдешевше знайшли за 3.99 грн, найдорожчий — 4.99 грн.

Щодо альбомів для малювання, то найдешевші тут на 12 аркушів коштують 24,99 грн, а найдорожчі виконанні у вигляді скетчбуку та на пружині на 24 аркуші аж 89.90 грн

Найдешевший набір кольорових олівців можна в Червоному купити за 14.99 грн, щоправда, там всього шість кольорів, найдорожчий — 89.90 грн, з точилкою.

Акварельні фарби — найдешевші, 6 кольорів, обійдуться щонайменше в 19.99 грн. Відкриттям для нас тут стали фарби з блискітками. Акварельні такі тут коштують 34.99 грн, гуашеві — теж блискучі — 99.90 грн. Також є гуаш, що представлена у яскравих неонових кольорах - 89.90 грн.

З цікавинок можна виділити набір гумок-насадок на олівець (9 грн), а також набір закладок-лінійок для книжок (7 грн). Це звичайно не те, що неодмінно має мати кожен школяр, але те, що може бути варте уваги.


Фото: Закладинка для книги, що може бути іще і лінійкою

Аврора

У мережі супермаркетів "Аврора"вибір канцприладдя дуже великий і вражає своїм різноманіттям.

Тут можна знайти зошити на 12 аркушів від 4 до 7 грн, на 48 — від 17 грн, найдорожчі - ароматизовані - красиві, яскраві, з приємним запахом коштують 34 грн.

Ціна на ручки дуже різниться від 2 грн  і до 39 грн. Можна купити ручку у вигляді чарівної палички за 22 або 29 грн або ж ручку-ягідку за 34 грн.


Фото: Незвичайні ручки з Аврори


Фото: Незвичайні ручки з Аврори

Найдешевший простий олівець коштує 1 грн 50 коп, найдорожчий — 15 грн: він виконаний з деревини бамбука і має однорідний грифель.

Для тих, у кого в сім’ї не один школяр, а кілька, можна взяти набір (3 шт)  простих олівців з гумкою у вигляді морозива за 22 грн.

Кольорових олівців тут теж досить багато. Найдешевший набір коштує 12 грн, 12 кольорів, щоправда, вони маленькі, великі двосторонні кольорові олівці - 29 грн.

Серед найдорожчих — акварельні — 44 грн, їхня особливість в тому, що вони добре розтушовуються вологим пензликом, а малювати ними набагато легше, ніж акварельними фарбами.

До речі, про фарби. Найдешевші, які знайшли у цьому магазині — гуашеві, набір з восьми кольорів за 15 грн, акварельні фарби 12 кольорів — за 69 грн. Найдорожчий набір гуашевих фарб в 12 кольорах можна купити за 99 грн.

Найдешевший альбом для малювання обійдеться в 7 грн (8 аркушів), найдорожчий у 44 (30 аркушів).

Щодо чогось цікавого і особливого – нами тут була помічена точилка для олівців у вигляді шоколадного батончика, яка коштує 15 грн, а також гумка у вигляді хліба нарізаного скибочками за 24 грн. Як запевнила нас продавчиня, можна користуватися кожним шматочком окремо, дуже зручно для товаришів по парті.


Фото: Точилка у вигляді шоколадного батончика


Фото: Гумка у вигляді нарізного хліба

А ви уже готові до нового навчального року? Цікаво, а чи багато серед нас, тих, хто пам'ятає зошити з зеленою обкладинкою і без полів? Діліться в коментарях.

Як повідомляв MYNIZHYN, раніше літо мало лише один мінус – воно швидко закінчувалось, і потім вас змушували йти до школи, яка не завжди приносила такі приємні спогади, як канікули. Так от, ваші діти проживають зараз той самий період у житті, що й ви колись.  І наше завдання – зробити так, аби вони з посмішками бігли до школи, а потім на свої улюблені гуртки. Про декілька простих порад, як психологічно підготувати дитину до школи не змушуючи, а мотивуючи — читайте далі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: