Завантаження ...
banner

Вихованці Ніжинської хореографічної школи "Шанс" виграли гран-прі у Болгарії

Вихованці Ніжинської хореографічної школи "Шанс" виграли гран-прі у Болгарії фото

У серпні 2024 року два добре відомі не лише в Ніжині, а й далеко за його межами, творчі колективи Ніжинської хореографічної школи: Зразковий аматорський ансамбль бального танцю «РИТМ» (керівник Галина Тимошенко) та Зразковий аматорський ансамбль бального танцю «ШАНС» (керівник – випускниця «Ритму» Ірина Мірошник) підкорювали глядачів у Болгарії та повернулися з нагородами.

Про це повідомляє Ніжинська хореографічна школа.

Участь у міжнародних проєктах – один із видів навчально-виховної діяльності Ніжинської хореографічної школи. Учні та вихованці творчих колективів школи з року в рік прославляють наш мистецький Ніжин та Україну на міжнародних сценах, відкривають для себе різні країни світу та їх культуру, водночас змінюють себе, опановуючи нове і пізнаючи світ.

Його учасниками цього року стали творчі колективи та окремі виконавці з шести країн: Болгарії, Сербії, Хорватії, Північної Македонії, Грузії, України.

Мета проведення Міжнародного мистецького фестивалю «Чорноморські перлини — Болгарія 2024»: презентувати фольклорне багатство і традиції всього світу; популяризувати болгарське музичне і танцювальне мистецтво з усіх фольклорних регіонів; налагодити культурний обмін між інституціями та колективами з країни та за кордоном.

Фестивальний графік був надзвичайно насиченим: репетиції та виступи в Несебрі та Ахелої, а ще екскурсії, прогулянки Старим Несебром та Святим Власом, відкритий дитячий басейн, відпочинок на Сонячному Березі та багато інших захоплюючих заходів…

Фестивальна програма творчих колективів Ніжинської хореографічної школи складалася з українських та класичних бальних хореографічних композицій:

  • «Калинова моя Україна», «Як у нас на Україні», «Його величність Вальс» — у виконанні «Шансу»;
  • «Привітальний» — у виконанні почесного гостя фестивалю — володаря Міжнародного мистецького фестивалю «Чорноморські перлини — Болгарія 2023» Зразкового аматорського ансамблю бального танцю «Ритм» .

Висока виконавська майстерність та артистичність виконання ніжинців була високо оцінена членами міжнародного журі. І знову — найвища нагорода фестивалю Гран-прі – в Україні, у Ніжині, у Ніжинській хореографічній школі, у Зразкового аматорського ансамблю бального танцю «ШАНС» (керівник Ірина Мірошник).

А те, що юні талановиті українці здобули цю почесну нагороду саме в День Незалежності України, додало їй ще більшої вагомості та символічності: з любов'ю в серці, з вірою в душі – до Перемоги України! Наші успіхи присвячуємо рідній Україні, наші досягнення даруємо їй на 33-й День Незалежності!

На згадку — море вражень та позитивних емоцій, безліч неймовірних фото та відео, диплом та кубок Гран-Прі, дипломи та кубки фестиваою, пам'ятні подарнуки, а головне – безцінний конкурсно-фестивальний досвід та шалений стимул на нові мистецькі перемоги.

Вихованці Ніжинської хореографічної школи "Шанс" виграли гран-прі у Болгарії фото №1
Вихованці Ніжинської хореографічної школи "Шанс" виграли гран-прі у Болгарії фото №2
Вихованці Ніжинської хореографічної школи "Шанс" виграли гран-прі у Болгарії фото №3
Вихованці Ніжинської хореографічної школи "Шанс" виграли гран-прі у Болгарії фото №4
Вихованці Ніжинської хореографічної школи "Шанс" виграли гран-прі у Болгарії фото №5
Вихованці Ніжинської хореографічної школи "Шанс" виграли гран-прі у Болгарії фото №6
Вихованці Ніжинської хореографічної школи "Шанс" виграли гран-прі у Болгарії фото №7
Вихованці Ніжинської хореографічної школи "Шанс" виграли гран-прі у Болгарії фото №8
Вихованці Ніжинської хореографічної школи "Шанс" виграли гран-прі у Болгарії фото №9
Вихованці Ніжинської хореографічної школи "Шанс" виграли гран-прі у Болгарії фото №10
Вихованці Ніжинської хореографічної школи "Шанс" виграли гран-прі у Болгарії фото №11

Як повідомляв MYNIZHYN, 24-25 серпня у Києві відбувся Чемпіонат України з карате серед кадетів, юніорів та молоді. У заході взяли участь 450 спортсменів з 15 областей. На захід завітала українська фехтувальниця на шаблях, неодноразова олімпійська чемпіонка Ольга Харлан.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: