Завантаження ...
banner
banner

Ніжинська волонтерка, яка нібито вивозила зброю з зони АТО, отримала подяку від голови СБУ

Відома ніжинська волонтерка, член ГО "Білі берети" Наталія Нос у грудні минулого року отримала подяку від голови Служби безпеки України Володимира Грицака.


Наталія Нос на волонтерському фестивалі показує, як потрібно надавати першу допомогу пораненому

Відома ніжинська волонтерка, член ГО "Білі берети" Наталія Нос у грудні минулого року отримала подяку від голови Служби безпеки України Володимира Грицака. Подяка надана "За значний особистий внесок у справу утвердження та зміцнення державної безпеки України".  


25 березня 2015 року на блокпосту біля Артемівська на Донеччині було затримано трьох волонтерів із Чернігівської області, серед яких і була ніжинська волонтерка. Тоді в "Газелі" правоохоронці знайшли чотири автомати Калашникова, 16 магазинів до них, 10 пачок патронів, три гранати Ф-1, штик-ніж, дві кілограмові упаковки пороху, сім бронежилетів, дві сталеві каски, порожній тубус гранатомета РПГ-26 і гільзу від танкового снаряда.  


По темі: Подробиці затримання волонтерів з Ніжина, які вивозили зброю із зони АТО

Це затримання викликало значний резонанс серед жителів Чернігівщини. І вже через декілька днів депутати Ніжинської міської ради VI скликання взяли на поруки затриманих волонтерів та за них було внесено заставу. І за рішенням Артемівського суду їх було звільнено з під варти. 

На факт отримання подяки ніжинською волонтеркою, яка була затримана при перевезенні зброї з зони АТО вказує у відео блогер Анатолій Шарій. Його відеозапис "Коцаба, тебе привет от волонтерки" з фейкових аккаунтів поширюють у спільнотах пов'язаних з Ніжином невідомі. Наприклад, у Facebook в одній з місцевих спільнот дане відео опублікував Николай Петров з закликом не писати листи Савченко, а боротися з такими псевдоволонтерами. Сторінка автора допису не має жодної публікації з червня минулого року. А особисте фото, яке опубліковано на сторінці, належить білоруському політв'язню Миколі Дедюку.


У кінці відео, яке поширюється соцмережами, Анатолій Шарій звертається "з привітом від волонтерки" до засудженого після заклику до бойкоту однієї з хвиль мобілізації журналіста Руслана Коцаби, який був ув'язнений за підозрою у державній зраді та перешкоджанні діяльності ЗСУ. Раніше міжнародна організація Amnesty International закликала владу негайно звільнити Руслана Коцабу, якого вважає в'язнем сумління.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: