Завантаження ...
banner

Ніжин отримає три мільйони на харчування учнів - подробиці

Ніжин отримає три мільйони на харчування учнів  - подробиці фото

Ніжинська громада отримає понад три млн гривень державної субвенції на харчування учнів початкових класів у 2024 році. 

Як вже повідомлялося, від жовтня уряд забезпечить безоплатним одноразовим харчуванням учнів 1-4 класів. Для цього з державного бюджету виділено 2 мільярди гривень, які будуть передані місцевим громадам у формі субвенції.

Повідомляє Nizhyn Post

10 жовтня, на засіданні виконкому Ніжинської міської ради були внесені уточнення показників бюджету Ніжинської міської територіальної громади на 2024 рік з урахуванням цієї субвенції.

Як зазначила Людмила Писаренко, це рішення спрямоване на виконання Постанови Кабміну від 4 жовтня №1145 "Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення харчуванням учнів початкових класів закладів загальної середньої освіти у 2024 році".

Фото: Начальник фінансового управління Людимла Писарено. Джерело: Nizhyn Post

Даною постановою Ніжинській громаді виділяють 3 млн 38 тис 200 грн субвенції з державного бюджету. Зазначається, що це 70% від загальної суми харчування. Ще 30% складатиме співфінансування з місцевого бюджету. Це 1 млн 730 тис 66 гривень.

Постанова вступила в дію з 5 жовтня поточного року. Головним розпорядником коштів субвенції на 2024 рік визначено Управління освіти Ніжинської міської ради.

Раніше ми писали: Уряд з жовтня забезпечить безкоштовне харчування для всіх учнів початкових класів

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: