Завантаження ...
banner

Помер викладач Ніжинського університету — Сергій Пасічник

Помер викладач Ніжинського університету — Сергій Пасічник фото

22 жовтня сторінками соцмереж розлетілася трагічна новина — помер кандидат біологічних наук Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, доцент Сергій Пасічник.

Про це йдеться на сторінці ніжинського науковця Олександра Морозова.

Сергій Пасічник працював на кафедрі в Ніжинському університеті з 1995 року. Вищу освіту здобув у 1986 році, закінчивши Ніжинський державний педагогічний інститут імені Миколи Гоголя за спеціальністю «біологія і хімія»; отримав кваліфікацію вчителя біології й хімії.

У 1994 році закінчив аспірантуру, у 1995 році — захистив кандидатську дисертацію на тему «Морфофункціональний аналіз жувального апарату сліпаків (Rodentia, Spalacidae)» за спеціальністю 03.00.08 – зоологія (Спеціалізована вчена рада Д 26.153.01 Інститут зоології імені І.І. Шмальгаузена НАН України).

Основним напрямком наукових пошуків Сергія Пасічника були генетика та селекція, арахнологія, акарологія, ентомологія, батрахо- та герпетологія, теріологія.

У своєму науковому доробку має близько 50 публікацій, серед яких: наукові статті у фахових виданнях, навчальні посібники, методичні рекомендації тощо.

Сергій Пасічник у різні роки брав участь в журі міського етапу конкурсу наукових робіт МАН у Ніжині та в журі III Всеукраїнського етапу учнівської олімпіади з екології в Чернігові. Він був постійним учасником та організатором науково-практичних заходів різного рівня (всеукраїнських конференцій, семінарів, круглих столів). 

Наша редакція неодноразово зверталася до Сергія Пасічника за фаховим коментарем з приводу біології, зоології. Завжди з радістю та відповідальністю відгукувався на прохання. Вічна пам'ять...

Як повідомляв MYNIZHYN, ректорат Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя висловлює глибоку скорботу з приводу передчасної смерті кандидата педагогічних наук, доцента кафедри фізики Миколи Бойка.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: