Завантаження ...
banner

За рік громада на Чернігівщині перерахувала більше 18 млн гривень по потреби ЗСУ

За рік громада на Чернігівщині перерахувала більше 18 млн гривень по потреби ЗСУ фото

На допомогу Збройним силам України у Варвинській громаді на 2024 рік передбачено понад 20 мільйонів гривень, розповідає Час Чернігівський.

— Ми вже перерахували 18 мільйонів 300 тисяч гривень, — каже Валентина Саверська-Лишохва, голова Варвинської громади. —  два мільйони 300 тисяч виділили 14 жовтня. Учора  бюджетна комісія проголосувала. Але так буде і на сесії, —  впевнена Валентина Василівна. — Дякувати депутатам, що вони горою стоять за ЗСУ.

20 мільйонів 600 тисяч гривень — це навіть на 100 тисяч гривень більше, ніж передбачено в програмі. Цільовій Програмі «Підтримка військових частин ЗСУ, Національної гвардії України на 2024 рік».

Її ініціатор і розробник — Варвинська громада. Співрозробники — військові. Реалізується вона суто за кошти місцевого бюджету.

Її видатки на придбання матеріальних цінностей, основних засобів для ЗСУ. А також придбання навчально-тренувальної техніки для аеророзвідки. Засобів зв’язку для аеророзвідки.   

— Звідки стільки грошей? Інші громади скаржаться, що нічим навіть зарплату платити.

— Та ну... Прибідняються, — не вірить Валентина Саверська-Лихошва. І розказує про Варвинську громаду. —  У нас, наприклад, апарат селищної ради небагато використовує. Премія голові тільки 25 відсотків. Крім того, ми намагаємося брати участь у грантових  проєктах. Їх зараз дуже багато. У нас людина спеціально  шукає, аналізує. Цілий відділ працює, готуючи заявки. Нам дуже багато дають донори. І ми тоді тільки співфінансуємо. А деякі організації — їм і співфінансувати не треба — дають, ставлячи певні умови. Тож 20 з половиною мільйонів на ЗСУ — не  можна сказати, що це багато. Якщо бюджет нашої громади 240 мільйонів гривень.   

Джерело: "Вісник Ч", авторка Тамара Кравченко

Як повідомляв MYNIZHYN, за кошти місцевого бюджету для двох ніжинських військових частин було придбано два безпілотні авіаційні комплекси «Stick-12», кожен з яких коштує 775 тис. грн, а також два Mavic 3 вартістю 146 тис. грн кожен.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: